Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оптимальна температура повітря для здорового сну

Сон — найважливіший стан людини, який дозволяє внутрішнім органам відпочити та налаштувати свою роботу

Температура повітря впливає на якість сну, тому є важливою для всіх людей, які цінують своє здоров’я та нічний відпочинок. Потрібно ретель­но підходити до питання кімнатної температури у спальні, і тоді сон буде якіснішим, а ранкове про­будження легшим, день — продуктивнішим і спо­кійнішим.

Докладніше про це інформує сайт Sante Plus.

Результати досліджень показують, що для найкращого сну температура повітря у спаль­ні має бути в межах 16−18 градусів Цельсія. Надто висока або низька температура можуть перешкоджати правильному регулюванню тем­ператури тіла людини, що може призвести до порушень сну. Найкращий сон можливий лише за досить низької температури і сприятливих об­ставин, тож забезпечте оптимальну температуру у спальні для вашого комфорту та здоров’я.

Щоб контролювати температуру у спальні, ви­користовуйте кондиціонер, вентилятор або інші методи охолодження, залежно від сезону. Пере­конайтеся, що ваш матрац та постільна білизна сприяють прохолоді вашого тіла та не провоку­ють потовиділення.

Якщо вам важко заснути у спеку, можна при­йняти прохолодний душ перед сном, щоб знизи­ти температуру тіла. Дехто використовує гелеві подушки і матраци, які можуть охолоджуватися протягом ночі та забезпечувати приємну прохо­лоду.

Не варто недооцінювати важливості правиль­ної температури повітря у спальні для здорового сну. Дотримуйтесь рекомендованого діапазону температур, шукайте комфортні умови для ва­шої спальні, і ви помітите, як ваш сон стане більш якісним і освіжаючим.

Раніше «Курсор» інформував, від яких продук­тів на вечерю варто відмовитися, щоб не зіпсу­вати сон. Те, що ми їмо перед сном, може значно впливати на якість нашого сну, а отже — і на наше самопочуття протягом наступного дня.

Схожі новини