Передплата 2024 «Добрий господар»

Серцевий ритм нормалізує календула

Квіти календули досить ефективні за серцевої аритмії

Узяти 1 ст. л. сухих квітів на 0,5 л окропу, потримати в теплі приблизно годину, потім переці­дити через сито. Рекомендується приймати по 0,5 склянки 4 рази на день. Цей настій сприяє нормалі­зації ритмічної роботи серцевого м’яза.

Екстрасистолія – найпоши­реніша форма аритмії, яка ха­рактеризується позачерговим скороченням екстрасистоли (серцевого м’яза). Заливаємо 0,5 л окропу 2 ч. л. календули, напа­рюємо дві години. Приймаємо 4 рази на день по 0,5 склянки.

За ішемії можливий прояв сте­нокардії (біль, що тисне в грудях). Для боротьби з нею можна вико­ристовувати часник, який широко застосовують у народній медици­ні. Якщо розглядати, як він впли­ває на серцево-судинну систему, то він має судинорозширювальну дію, збільшує амплітуду скоро­чень. Слід приймати часник, якщо є стенокардія чи неврози серця. Діє часник і на обмін речовин: сприяє виведенню холестерину, тим самим протистоїть утворен­ню атеросклеротичних бляшок.

Для приготування лікувальної суміші часник подрібнюють до отримання кашки, яку змішують із медом (співвідношення 1:1) і на­стоюють протягом 7 днів у темно­му місці, помішуючи суміш періо­дично. Приймати такий засіб за 30 хв до їди тричі на день по 1 ст. л.

Упоратися з аритмією допомо­же дозрілий вереск. Це красива й просто універсальна рослина. Готують відвар: на 50 г сухої трави знадобиться пів літра води. По­трібно кип’ятити близько 20 хв, потім дати настоятися протягом доби в теплому місці. Після чого відвар проціджують і додають у чай.