Передплата 2024 ВЗ

Таємниці про… себе (тест)

Одні, граючись, вирішують найскладніші проблеми, інших можуть «покласти на лопатки» і незначні неприємності

До якого типу належите ви? Перевірмо.

1. Чи розповідаєте ви про свої пробле­ми, неприємності: а) ні, це б вам не допо­могло – 3 очки; б) звичайно, якщо є під­ходящий співрозмовник -1; в) не завжди. Інколи вам і самому важко думати про них – 2.

2. Наскільки сильно ви переживає­те страждання: а) завжди дуже часто – 4 очки; б) це залежить від обставин – 0; в) ви намагаєтесь терпіти, не сумніваючись, що будь-яким неприємностям рано чи пізно настане кінець – 2.

3. Якщо не вживаєте спиртне, пере­ходьте до наступного запитання. Якщо вживаєте, то це для того, щоб: а) утопити в ньому свої проблеми – 5 очок; б) хоч якось розвіяти усі свої проблеми – 3; в) просто це подобається – 1.

4. Що ви робите, якщо вас щось гли­боко уразить: а) дозволяєте собі втіху, яку довго не могли дозволити – 0 очок; б) йде­те до добрих друзів – 2; в) сидите вдома і жалієте себе – 4.

5. Якщо близька людина вас образить: а) ховаєтеся у свою мушлю – 3 очки; б) потребуєте пояснень – 0; в) розповідаєте про це кожному, хто захоче вислухати – 1.

6. У хвилину щастя: а) не думаєте про минуле нещастя – 1 очко; б) боїтеся, що ця хвилина швидко мине – 3; в) не забуваєте про те, що в житті є багато неприємного – 5.

7. Що ви думаєте про психіатрів: а) ви б не бажали стати їхніми пацієнтами – 4 очки; б) багатьом людям вони могли б до­помогти – 2; в) людина й сама багато в чому може допомогти собі – 3.

8. На вашу думку, доля: а) вас переслі­дує – 5 очок; б) до вас несправедлива – 2; в) до вас прихильна – 1.

9. Про що ви думаєте після сварки з ко­ханою людиною, коли ваш гнів уже минає: а) про те приємне, що у вас було в минуло­му – 1 очко; б) мрієте про таємну помсту – 2; в) думаєте про те, скільки ви від нього (неї) вже витерпіли – 3.

А тепер підрахуйте очки, які ви набрали.

Від 7 до 15 очок: ви легко миритесь зі своїми неприємностями, навіть бідами, тому що ви вмієте правильно їх оцінити. Важливо й те, що ви не дуже любите себе жаліти (слабкість, яку до самого себе має багато хто). Ваша душевна рівновага гідна похвали. Від 16 до 26 очок: буває, що ви іноді проклинаєте долю. І все ж у вас є чу­дова віддушина – можливість вилити свої проблеми на інших, після чого відразу ж стає легше (при цьому, звичайно, важливо, щоб вас уважно слухали і співчували вашим проблемам, неприємностям). І все ж за­мисліться: чи не треба краще володіти со­бою. А не використовувати постійно лише такий спосіб вирішення своїх проблем? Від 27 до 36 очок: ви ще не навчилися пра­вильно розправлятися зі своїм лихом. Не­рідко хочеться пожаліти себе. Але, може, використати інший спосіб? Мобілізуйте свою енергію! У вас досить доброго потен­ціалу, який допоможе з успіхом вирішити усі ваші проблеми і вийти з неприємних ситуацій.

Нінель Кузнецька.

Читайте також: Перевірка на міцність (тест)

Схожі новини