Передплата 2024 «Добрий господар»

Як доглядати за руками і нігтями взимку

Взим­ку рекомендується хоча б раз на тиждень робити манікюр і корис­туватися спеціальними засобами

Як не закутувати руки в рукавиці або не ховати в кишенях, шкіра все одно страждає від зимових холодів, нестачі вологи, пересихання при зміні температури. Те саме стосується і нігтів – вони не менше схильні до негативного впливу низьких температур.

Позначається нестача вітамі­нів і мінералів через зміну раціону харчування. Якщо влітку це можна повністю обійти увагою, то взимку шкіра рук і нігті потребують додат­кового догляду та захисту. Манікюр просто необхідний тим, у кого дуже суха шкіра, постійно утворюються задирки або швид­ко росте кутикула. Взимку всі ці чинники значно посилюються, а разом з ними з настанням холодів потерпає і шкіра рук. Тому взим­ку рекомендується хоча б раз на тиждень робити манікюр і корис­туватися спеціальними засобами.

Гарячий манікюр

На во­дяній бані потрібно підігріти олію – оливкову, мигдальну або олію авокадо. Не доводити до кипіння. Оптимальна температура – 40-500С. Добре вимити й злегка об­робити руки скрабом, потім зану­рити у ванночку з олією на 20-30 хвилин. Підвищена температура сприяє відкриттю пор, а розігрі­та олія активно живить шкіру рук і нігті. Після такої процедури ку­тикула розм’якшиться, і її можна відсунути дерев’яною паличкою. Натуральні компоненти зніма­ють почервоніння, подразнення, сприяють регенерації пошкодже­ного шкірного покриву і поверхні нігтів.

СПА-манікюр

Він одночас­но релаксує і оздоровлює шкіру рук і нігті, дуже корисний взимку. Починати потрібно з пілінгу – не­обхідно занурити руки у ванночку з компонентами, відповідними до вашої конкретної проблеми. Для здоров’я нігтів додати у ванночку 15 крапель персикової олії, 5 кра­пель купленого в аптеці вітаміну А, 5 крапель йоду. Така ванночка зміцнить нігтьову пластину, за­побігатиме розшаруванню нігтя, сповільнить ріст кутикули. Час процедури – 10-20 хвилин. Щоб зволожити і відновити суху шкіру рук, у ванночку додати 6-7 кра­пель оливкової, мигдалевої або персикової олії і 10-15 крапель лимонного соку. Тримати в ній руки рекомендується не менше 10 хвилин. Якщо на руках від мо­розу або переохолодження утво­рилися тріщини, почервоніння, подразнення, то для їх загоєння і регенерації шкіри змішати в те­плій воді 15 крапель оливкової і 10 крапель кедрової олії. Потримати руки в такому розчині достатньо 15 хвилин.

Масаж

Проводиться після ванночок. Погладжування допо­можуть живильним елементам швидше просочитися всередину шкірного покриву, поліпшать кро­вообіг. Виконують масаж у кілька етапів:

  • погладити руку з обох боків, а потім, обхопивши кожен палець трьома пальцями іншої руки, 5-6 разів промасажувати їх від основи до кінчика і назад;
  • обхопивши пальці з усіх бо­ків, по черзі масажувати їх надав­люючими рухами, пересуваючись від основи до кінчика – 3-4 рази;
  • промасажувати кожен па­лець уздовж осі за допомогою петлеподібного захоплення, ніби­то витягуючи палець – до 5 разів;
  • виконати натискаючі круго­ві рухи на долоні у напрямку від основи пальців до зап’ястя. При цьому потрібно намагатися за­хоплювати усю площу долоні. По­вторити 6 разів;
  • великим і вказівним пальцем однієї руки обхопити іншу з тиль­ного боку долоні і 3-4 рази прома­сажувати петлеподібними рухами від основи пальців до зап’ястя;
  • 5 разів промасажувати зап’ястя круговими рухами, погла­джуючи, обхопивши його великим і вказівним пальцями. Напрямок руху – вгору-вниз, ліворуч-право­руч. Такий масаж прискорює від­новлення пошкоджених тканин і сприяє росту нігтів. Для масажу можна використовувати зволожу­вальні або живильні жирні креми і олії. Наприклад, засоби з олією чайного дерева, мигдалю або ла­ванди.

Додатковий догляд і профі­лактика

Взимку потрібно нама­гатися частково перебудовувати своє життя в злагоді з природою – як вона змінює погодні умови, так і людина повинна змінювати свої звички. Щоб завжди бути красивою і не залежати в цьо­му від довкілля, зимової пори рекомендується дотримувати­ся окремих правил. Щодня 2-3 рази на день наносити крем для рук – обов’язково перед вихо­дом на вулицю за 20-30 хвилин і перед сном. Крем зволожить шкіру і захистить її від лущення. Вибирати для цього краще кос­метичні засоби з високим вміс­том поживних елементів, таких як гіалуронова кислота, олія жо­жоба, мигдалю або авокадо. Для особливо чутливої шкіри або при тривалому перебуванні на свіжо­му морозному повітрі можна за­стосовувати креми з ефірними оліями.

Для нігтів варто використо­вувати взимку спеціальні віднов­лювальні лаки, вони допоможуть зміцнити і захистити нігті від мо­розу. Сухим і ламким нігтям бу­дуть корисні лаки з протеїнами і мінералами, а крихким і тонким – лаки на основі кальцію. Вибира­ючи косметичні засоби, потрібно обов’язково читати рекомендації щодо застосування і склад. На­приклад, існують лаки, призначе­ні виключно для кінчиків нігтя або для нечастого використання – 1-2 рази на тиждень. Тому, щоб не за­вдати шкоди здоров’ю, краще по­передньо проконсультуватися з фахівцем і купувати засоби тільки у спеціалізованих магазинах. Це дозволить вам убезпечити себе, заощадити гроші і допоможе за­вжди залишатися красивою і здо­ровою будь-якої пори року.

Читайте також: Постковідна втрата волосся кардинально відрізняється від попередніх

Схожі новини