Передплата 2024 ВЗ

Bloomberg: “Омікрон” передався між двома людьми, що не контактували одне з одним

Найновіший штам коронавірусу, “Омікрон”, поширився між двома мандрівниками, що були в різних номерах готелю у Гонконзі, у якому вони перебували на карантинній самоізоляції після в'їзду до КНР

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно із записами камер відеоспостереження, розміщеними у коридорі готелю, ніхто з цих двох людей не виходив зі своєї кімнати. Тож між собою вони не контактували. Як же заразили одне одного?

На думку експертів, аби поширитися, штаму «Омікрон» вистачило часу, коли двері цих двох готельних номерів відчинялися (це відбувалося, коли гостям приносили їжу, і коли їм робили тести на COVID-19). Таку версію висунули гонконзькі дослідники у своїй статті у науковому видання Emerging Infectious Diseases.

Минулого тижня представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявив, що штам «Омікрон» вивчають зараз близько 450 вчених у цілому світі. Експерти прагнуть зрозуміти, зокрема, чи є новий штам більш заразним, ніж його попередники. «Поширення штаму „Омікрон“ коридором готелю підкреслило цю занепокоєність», — наголосили дослідники
з Гонконгу.

Нагадаємо, за останній місяць у деяких регіонах ПАР (Південно-Африканської Республіки) різко зросла кількість нових випадків захворювання на ковід. Четверту хвилю пандемії пов'язують у ПАР саме зі штамом «Омікрон». Випадки зараження цим штамом вже зафіксовані у багатьох країнах, зокрема, у Європі.

Читайте також: Чого чекати від «Омікрону»?

Схожі новини