Передплата 2024 ВЗ

Leopolis Grand Prix — на старт!

21-23 червня у Львові відбудеться грандіозний фестиваль ретро-автомобілів.

Найграндіозніша автоподія року готова до старту. Наступного тижня — 21-23 червня — Львів заполонять ретро-автівки. Усі вони з’їдуться на фестиваль Leopolis Grand Prix. Чим же дивуватиме фест львів’ян та гостей міста, з’ясовувала кореспондент «ВЗ».

Центром ФЕСТИВАЛЮ стане траса «Львівський трикутник». Не траса, а гордість Львова. Бо саме тут ще у тридцятих роках відбувалися перегони Формули-1. Львівська гоночна траса, кажуть, не гірша, ніж у Монте-Карло. Її унікальність у тому, що тут у місті можна проводити гірські перегони: є схили, потрібні перепади висот. Цікаво, що за стільки десятиліть вона збереглася практично у такому вигляді, як була створена... Колись на перегони на “Львівському трикутнику” збиралося до 60 тисяч людей. У тридцятих для гостей будували спеціальні трибуни. І на теперішньому фестивалі трибуни також будуть. «Місце на трибуні коштуватиме 100 гривень, у вартість квитка входитимуть також дві вечірки, що відбудуться у рамках фестивалю, — «Батярська» та «Командорський бал», — пояснила менеджер зі зв’язків з громадськістю Холдингу емоцій «!Фест» Христина Шабат.

Не трикутником єдиним. Організатори намагалися, аби вся центральна частина міста взяла участь у події. Для того, щоб гості не заблукали, видадуть карту фестивалю, де будуть зазначені місця, котрі треба відвідати.

На фестиваль до міста Лева прибудуть 300 унікальних ретро-авто, більшість із Польщі, частина з Прибалтики, найдовше їхатиме автівка з Англії, ну і, звісно, буде багато машин з різних регіонів України. 200 машин візьмуть участь у перегонах, решта покрасуються на виставках. «У нас буде і найменша машинка в світі, — говорить Христина Шабат. — Це — Peel P50. Її вага — 59 кілограмів, розвиває швидкість до 61 кілометра, має лише три колеса і ручку, за допомогою якої машинку можна вручну розвернути. Саме вона подолає найдовший шлях до Львова, прибуде аж з Великої Британії. Ми домовилися про це з компанією-виробником. Окрім того, будуть ретро-TIRи, ретро-пожежні машини. Їх здалеку не довелося викликати. «Пожежні» 50-х років приїдуть з Новояворівська. Прибуде також спортивна гордість Польщі — Syrena Sport, яку виготовляли в кінці 50-х років ХХ століття. Найстаріше авто-учасник фестивалю — машина-бабуся Brush 1911 року випуску. Її також привезе колекціонер з Польщі. На участь у фестивалі реєструються навіть «Жигулі» 70-х років. Ми їх реєструємо, нехай приїздять, звісно ж, у перегонах вони участі не братимуть».

Схожі новини