Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У НАБУ розповіли, кого стосуються 87 сторінок справи про «розкрадання в оборонці»

  • 17.03.2019, 15:22
  • 1 155

Основна частина листувань у 87 сторінках, які ГПУ навесні 2017 року передало до НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, підконтрольних двом народним депутатам.

Про це 17 березня повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро.

«Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) та одного з епізодів заволодіння коштами „Укрзалізниці“ (провадження від 31.03.2016 р.)», — зазначили у НАБУ.

У першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються службові особи та неформальні куратори ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ «Енергія-Новояворівськ», бенефіціарами яких є два народні депутати (один з них — голова комітету Верховної Ради з питань транспорту), зазначили у відомстві.

«Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її скерують до суду. Встановлена сума збитків — 1,4 млрд грн», — зауважили в НАБУ.

Також у бюро повідомили, що відповідно до провадження накладено арешт на дві ТЕЦ, які фактично належать народним депутатам «та використовувались для вчинення злочину їхніми підлеглими», їх передано в управління АРМА.

«У другому кримінальному провадженні за фактами заволодіння коштами „Укрзалізниці“ справу стосовно двох осіб скеровано до суду», — повідомили в НАБУ.

У двох вказаних кримінальних провадженнях детективи НАБУ притягнули до відповідальності 15 осіб, загальна сума збитків через корупцію становить 1,5 млрд грн.

Схожі новини