Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Коли Юлька дістається до газового вентиля — ціни тільки зростають», — Сергій Каплін

За 10 років вони разом із Путіним «вимили» 2,5 трильйона гривень із кишень простих українців

«У вас є вибір, хто опустить ціну на газ — я в чотири рази або Юлька — у два рази. Але наведіть мені, будь ласка, приклад, коли Юлька, окрім вас, що-небудь опускала? Бо коли вона дістається до газового вентиля — ціни тільки зростають. Адже за 10 років вони разом із Путіним „вимили“ 2,5 трильйона гривень із кишень простих українців!»

Про це заявив народний депутат України Сергій Каплін, — повідомляє ZIK.

Він зауважив, що собівартість українського газу складає 2 000 гривень. До того ж Україна видобуває достатньо власного газу, щоб забезпечити свої потреби.

«Ми — 30-та країна в світі за масштабами розвідки газових родовищ. Випереджаємо Францію, Іспанію, Італію і навіть деякі середньоазійські країни, які традиційно є лідерами видобутку нафти й газу. Через державну компанію «Укргазвидобування» ми добуваємо достатньо, щоб задовольнити свої потреби.

Натомість що зробили можновладці із газовим сектором за 27 років незалежності? Передусім, одна «газова принцеса» десять років тому уклала угоду з Путіним. І я впевнений, що й до цього часу отримує за це «відкати». За цією угодою газ для населення продається втричі дорожче. Відтак, у більшості великих міст України промислові гіганти стоять. Чому? А тому що дехто був прем’єр-міністром і зробив ціну на газ втричі вищою", — нагадав Сергій Каплін.

Депутат пояснив, що директори підприємств були приголомшені таким підвищенням ціни. Адже в багатьох виробництвах, особливо хімічному, ціна газу — це приблизно 80% від собівартості. Це означає, що ціна товару зросла одразу в 2,5 раза. А така дорога продукція більше нікому в світі не була потрібна.

«До того ж, до вартості газу влада додала ПДВ, щоб не олігархи платили податки, а прості громадяни. Також вони туди включили ренту й переконували, що це нібито податок на багатих. Тобто, за їхньою логікою, українці мають оплачувати їхні гелікоптери, «мерседеси» і багатомільйонну заробітну плату «Нафтогазу» з преміями. Зокрема зараз зарплата керівника «Нафтогазу» складає 2,5 мільйона гривень. І її ще збираються підвищувати.

Схожі новини