Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи зупинить команда Синютки арешт автобусів АТП №1?

Голова ЛОДА створив спеціальну робочу групу, яка аналізуватиме  “ЛАЗівські рішення” Львівської міської ради

До вирішення проблеми повернення з бюджету Львова 25 мільйонів гривень боргу за придбані до Євро-2012 автобуси ЛАЗ приєдналася Львівська ОДА. Її голова Олег Синютка створив спеціальну робочу групу, яка аналізуватиме “ЛАЗівські рішення” Львівської міської ради. Також ця група має врегулювати конфлікт — аби автобусів АТП №1 не арештовували.

Нагадаємо, уже накладено арешт на 12 автобусів АТП №1, знятих з маршрутів. Директор АТП №1 Орест Хамула повідомив “ВЗ”, що через арешти на рейси виїжджає лише 86% комунальних маршруток. Це якраз ті автобуси, де пенсіонери можуть їздити безкоштовно. Пан Орест каже, з кожним днем ситуація погіршується...

Як повідомив “ВЗ” голова ЛОДА Олег Синютка, завдання новоствореної робочої групи - не повернути ЛАЗу борги за придбані до Євро-2012 автобуси, а знайти вихід із проблемної ситуації. “Львівська ОДА запропонувала на робочій групі юридичний механізм і скерує його на розгляд до Львівської міської ради, - продовжив розмову Олег Михайлович. - Саме мерія має ухвалити кінцеве рішення. Йдеться про те, аби достеменно розібратися у фінансових аферах, які відбулися під час купівлі автобусів. Там фігурують фірми з капіталом країни-окупанта”.

Директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич розповіла: “Тривають переговори чиновників міської ради з депутатським корпусом щодо врегулювання ситуації із заборгованістю перед ЛАЗом. На одній із сесій Львівської міської ради кілька депутатів сказали, що невдовзі запропонують варіанти вирішення проблеми. На жаль, досі такого варіанта немає... Заборгованість за придбані автобуси має бути погашена. Триває обговорення, в який спосіб це зробити. Сьогодні йдеться про повернення 20 млн. грн., ще 700 тисяч — пеня. Також у суді слухається справа про 2 млн. 600 тис. грн. пені за 2016 рік. За 2017 рік ще не зверталися в суд про стягнення пені”.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів на брифінгу, що у четвер, 15 лютого, на розгляд міських депутатів готують проект ухвали сесії, яка має унеможливити крадіжку об’єктів, а також землі ЛАЗу. “Мені шкода, що правоохоронні органи жодним чином на це не впливають. Так само, як не покарані ті, хто вкрав цей завод, не покарані ті люди, які роблять різні маніпуляції з майном. Тому готуємо ухвалу, мета якої – унеможливити відчуження землі без згоди міської ради, взяти під контроль весь цей майновий комплекс. Щоб територія ЛАЗу розвивалась згідно зі стратегією розвитку Львова”.

Схожі новини