Передплата 2024 «Добрий господар»

П’ять пасток з якими може зіштовхнутись трейдер на ринку Форекс

Торгівля на ринку Форекс з прерогативи обраних компаній і банків переросла в цілу галузь фінансової діяльності, в якій беруть участь практично всі держави світу, промислові корпорації і приватні особи.

В результаті такого зростання популярності почали проводитися різні дослідження ринкової поведінки, з допомогою яких вдалося з'ясувати чітке розуміння психологічних пасток, що чекають на трейдерів. Тому, якщо ви маєте намір не просто торгувати на ринку в своє задоволення, а сприймаєте торгівлю як професійну діяльність, радимо дізнатися як можна більше про можливі проблеми та шляхи їх вирішення.

Слушну пораду, що дозволяє уникнути розпачу на ринку, в свій час дав визнаний фінансовий спеціаліст, автор книг на фінансову тематику Майкл Мобуссін, який сказав: «Знати, як ви будете себе вести в тій чи іншій ситуації, можна лише тоді, коли ви знаєте самого себе». З цим важко не погодитися, тому ми пропонуємо вам ознайомитись з п'ятьма основними пастками на ринку Форекс, а ви, в свою чергу, повинні виробити ефективну лінію поведінки в разі, якщо вони зустрінуться на вашому шляху.

1. Самовпевненість. Більшість людей переоцінюють свої можливості, рівень інтелектуального розвитку і практичний досвід. Особливо часто це стосується твердження тих областей, в яких компетенція конкретної людини не особливо велика. Для трейдера дуже важливо об'єктивно оцінювати результат своєї торгівлі, як на реальному, так і на демо-рахунку від Admiral Markets, а також діяти суто в межах наявної компетентності.

2. Невідповідні умови. Найчастіше на прийняття трейдером рішення впливає нова проблема або перелік обставин. В подібній ситуації виникнення такої ж проблеми може призвести до того, що рішення виявляться принципово іншими. Тому, оцінюючи ймовірність, обов'язково приймайте в розрахунок ще й умови, в яких вам доведеться вести торгівлю.

3. Самообмеження. Приймаючи рішення, часто ми неправильно розставляємо пріоритети отриманої інформації. В результаті логічний розвиток думок стає неможливим, і ми починаємо допускати помилки в прогнозуванні подальшої поведінки цін на ринку. Тому, перш ніж шукати різні джерела отримання інформації, переконайтеся, що ви зможете з усіма ними впоратися і не заплутаєтеся у великому потоку даних.

4. Пошук підтверджень. Часто, трейдери ринку Форекс, замість того, щоб реально оцінювати ситуацію, починають шукати підтвердження своїх домислів, свідомо відкидаючи інформацію, що йде в розріз з їх думкою. Але це в корені неправильна позиція, яка схожа на поведінку страуса, який ховає голову в пісок у разі небезпеки, що насувається.

5. Нераціональне збільшення зобов'язань. Іноді трейдери на ринку приймають рішення виключно в цілях виправдати свою колишню поведінку. При цьому вони не враховують, що обставини на ринку стрімко змінюються і раціональніше було б заново оцінити обстановку і прийняти рішення вже виходячи з нових умов.

Таким чином, враховуючи усі п'ять основних пасток, ви повинні зрозуміти, яким чином ви будете реагувати на стрес і як себе слід вести в тій чи іншій ситуації.

Схожі новини