Передплата 2024 «Добра кухня»

Підприємства транспортної галузі необхідна підтримка "Укрзалізниці"

17 та 18 жовтня на Львівщині з робочою поїздкою перебуває Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Мета візиту - пошук шляхів вирішення проблем, які в роботі галузі накопичувались роками.

На зустрічі Войцеха Балчуна з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та головою комітету ВР з питань транспорту Ярославом Дубневичем обговорювались питання співпраці органів місцевої влади та «Укрзалізниці». Мова йшла про необхідність збільшення кількості вантажних вагонів для Львівщини по транспортуванню вантажів для виконання стратегічного завдання по ремонту доріг.

Окрім того, сторони окреслили можливості завантаження державними замовленнями Стрийського вагоноремонтного та Львівського локомотиворемонтного заводів та корегування їхніх планів на 2017 рік.

Як зазначив у ході розмови Ярослав Дубневич, тільки спільними зусиллями зможемо вивести залізничну галузь з кризи. «Сьогоднішня зустріч ще раз підтвердила, що є порозуміння між керівництвом «Укрзалізниці» та Львівською ОДА щодо питань поліпшення роботи залізничних підприємств на Львівщині та залучення інвестицій у транскордонному співробітництві», - сказав голова парламентського комітету.

У свою чергу, голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун закцентував увагу на тому, що: «Усі процеси переформатування роботи галузі потребують детального аналізу, напрацювання чіткої програми дій і найголовніше - реальних інвестиційних проектів, погоджених на урядовому рівні».

Войцех Балчун, Ярослав Дубневич та Олег Синютка ознайомились з роботою Львівського локомотиворемонтного заводу, одного з підприємств-флагманів галузі.

Крім того, на зустрічі обговорювалися питання ремонту та рентабельності приміських електропотягів, а також розширення прикордонного співробітництва з Республікою Польща. За словами Ярослава Дубневича, йдеться про пілотний проект — запуск потягу «Перемишль - Львів», будівництво вузькоколійних під`їзних шляхів до майбутніх спільних підприємств у Мостиському районі, облаштування залізничних прикордонних пунктів пропуску.

«З цього приводу наприкінці листопада у Львові відбудеться спільне виїзне засідання транспортного Комітету ВРУ, Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща за участю представників вищих органів виконавчої влади. Тож сподіваюсь на конкретні результати і якнайшвидше впровадження запланованого. Часу на зволікання немає», - резюмував голова транспортного комітету ВР.

18 жовтня Войцех Балчун проінспектує хід будівництва Західного і Східного порталів Бескидського тунелю.

Схожі новини