Передплата 2024 «Добрий господар»

Секрет сучасних технологій: щоб хліб був пухкішим

Щоб натуральний хліб був пухкішим, а його м’якуш еластичним, на хлібозаводах використовують обладнання так званої «м’якої дії».

Днями «Самбірський хлібокомбінат» ПАТ «Концерн Хлібпром» оновив обладнання на цій важливій ділянці поділу тіста та інвестував у цю модернізацію 165 тис. грн.

На підприємстві, яке працює в нашому місті з 1967 року, розповідають, що весь цей час бережуть традиційну технологію виробництва хліба лише з натуральних складників. І зазначають: якщо технології йдуть вперед, то це не привід змінювати смачний та корисний продукт. А от обладнання потрібно оновлювати, бо виробники його постійно вдосконалюють. Приміром, чи знаєте ви, що вдома неможливо зробити таке інтенсивне замішування, яке роблять на заводах? У сучасних умовах на промислових підприємствах тісто можна збивати, як перину. А щойно встановлений тістоподільник дозволяє ділити тісто на буханочки так м`яко, як це роблять руки людини. Щоправда, працюватиме таке обладнання швидше за господиню, бо може випустити до 1000 порцій на годину.

Автоматизація в наш час відіграє важливу роль. Вона дозволяє в достатніх об’ємах і безперебійно забезпечувати район та місто «правильною» продукцією, а ще — сплачувати податки до бюджету та виплачувати заробітну платню 180 працівникам рідного підприємства.

На хлібокомбінаті розраховують, що самбірчани оцінять оновлення на лінії, яка випускає пшеничні хліби та хлібобулочну продукцію. І просять свої зауваження та пропозиції залишати за номером безкоштовної гарячої лінії підприємства 0 (800) 508900.

Схожі новини