Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Капуста з дубовим листям

Рецепт

Капуста з дубовим листям
Капуста з дубовим листям
  • 2 кг капусти
  • 120 г моркви
  • 40 г грубої солі
  • 20 г цукру
  • 2 дубові листки
  • 30 мл горілки

З капусти зняти верхнє листя, розрізати качан навпіл, нашаткувати.

Моркву нарізати соломкою, тонкими брусочками, пластинками або натерти на грубій тертці.

Капусту і моркву перекласти у велику емальовану каструлю.

Насипати на овочі сіль і цукор. Руками трохи вим’яти овочі, перемішати, щоб вони виділили сік.

Дубове листя вимити, ошпарити окропом, покласти на дно банки, яку теж ошпарити окропом. Завдяки листю капуста буде більш хрусткою.

Капусту і моркву щільно вкласти у трилітрову банку на листя, залишаючи до верху банки кілька сантиметрів, накрити кришкою банку, не закривати, а трохи прикрити. Залишити капусту кваситися на 3 дні. Тривалість залежить від температури у приміщенні.

Щойно гази перестануть виходити, капуста готова. 1−2 рази на день проколювати капусту до дна шпажкою, щоб полегшити вихід газів.

Якщо плануєте тривале зберігання капусти, залити її горілкою, закрити і перенести в холодне місце.