Готуємо святкову українську паляницю
Це традиційний різдвяний хліб, тож він просто мусить бути на вашому святковому столі
Свято Різдва — це про щось світле, родинне, про щось українське. У всіх країнах світу це свято асоціюється з якось випічкою. Я хочу, щоб віднині святкування Різдва у нас теж асоціювалося з різдвяним хлібом, або паляницею, як вам більше до вподоби. Тому тримайте класний рецепт хліба із сухофруктами та горіхами. Все, як ви любите!
Інгредієнти
- 500 г борошна
- 250 мл кефіру
- 2 ст. л. соняшникової олії (+ 2 ст. л. для змащування форми)
- 2 ст. л. перебитих сухофруктів з копченою грушею
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 100 г волоських горіхів
- 1 лимон (цедра)
- 10 г розпушувача
- 3 ст. л. цукрової пудри
- дрібка солі
Приготування
В миску розбийте 2 яйця і додайте 100 г білого цукру. Перемішайте віничком до об’єднання, сильно збивати не треба.
Сухофрукти викладіть у миску та перебийте занурювальним блендером.
Викладіть на дошку 100 г волоських горіхів та порубайте ножем, не дуже дрібно.
В миску всипте 500 г борошна, 10 г розпушувача та 10 г ванільного цукру. Додайте порубані горіхи та перемішайте. Потім додайте 2 ст. л. з гіркою перебитих сухофруктів. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії, яєчну суміш, 250 мл кефіру та всипте дрібку солі. Перемішайте спочатку ложкою, а потім перекладіть на підпилену борошном поверхню та добре вимісіть руками.
Зробіть з тіста прямокутник та загорніть уздовж та впоперек. Покладіть в прямокутну форму, змащену соняшниковою олією. Випікайте 40−45 хв у паровій печі за температури 180 градусів або скористайтеся духовкою — час і температура такі самі.
Коли дістанете святковий хліб з духовки, дайте повністю остигнути та посипте цукровою пудрою та цедрою одного лимона.