Передплата 2024 «Добрий господар»

Герої нашого часу за версією Зеленського…

Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Ната­лія Мосейчук, Віталій Козловський, Андрій Данилко…

Також купа телевізійників, се­ред яких журналісти, технічні працівники і, звісно, керівництво та менеджмент провладних телеканалів, що роблять «Єдині новини». А ще низка чиновників різного рангу – від міністрів до пра­цівників протокольного відділу… Саме ці люди, у розумінні президента Зеленського, є героями нашого часу. Бо саме їх він урочисто нагородив високими державними відзнаками до Дня Неза­лежності України.

Навіть у мирний час такий список нагородже­них – скандал і зашквар. Але робити подібні речі у час війни, коли кращі сини країни гинуть на полі бою, це нечувана демонстрація зневаги до свого народу, відвертий плювок в обличчя громадян­ського суспільства та громадської думки.

Як бачимо, пів року кровопролитної війни не змінили засадничих поглядів та пріоритетів га­ранта. Йому надалі ментально близькі оці мордаті друзяки з 95 Кварталу та недавні колеги по шоу-бізнесу, з якими багато років поспіль виступав на одній сцені.

Взагалі, оця порочна практика нагороджувати до різних дат – це рудимент совка, коли радян­ський режим у такий спосіб або розплачувався за лояльність, або цю лояльність купував. У Зе­ленського та його оточення, яке готує ці списки, совок глибоко у голові, і навряд чи є шанс його звідти вичавити.

А ще скандальний список нагороджених свід­чить, що Зеленський увірував у свою вседозво­леність, месійність, непогрішність та безкарність. Це зухвала демонстрація того, що, мовляв, можу собі дозволити все, що забажаю, і нічого ви мені не зробите. А якщо комусь щось не подобається – його проблеми. Думаю, саме такою логікою він керувався, підписуючи з великим задоволенням і натхненням указ про нагородження кошових і пікалових. Ба більше! Він впевнений, що чима­ло українців це не просто мовчки «схаває», а ще й схвалить, бо для них зірки 95 Кварталу чи та ж «ватна» Могілевска – надалі залишаються улю­бленцями та кумирами. Війна-війною, а прези­дент Зеленський чітко орієнтується на свій елек­торат.

Найбільше прикро, що у списку нагороджених є і гідні люди, заслуги яких, по суті, знівельовані через те, що їх поставили в один ряд з тим же Ві­таліком Козловським, великим другом сепара­тистки Неллі Штепи, чи кореспондентом парла­ментського телеканалу «Рада» Артемом Веськом, який демонстративно ходив у футболці з написом “Вежливые люди” та підтримував російську агре­сію у 2014-му.

Список нагороджених яскраво засвідчив, що Зеленський так і залишився президентом-«какаяразница»…

Схожі новини