Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від цієї історії тхне не лише поганим шоу, а й класичною інформатакою

Що не так із забороною чоловікам залишати місце проживання

Усі обговорили заборону виїзду із міст? Чудово! Тоді я скажу пару слів на цю тему

Почнемо з того, що це не ініціатива Залужного, а... норма закону від 1992 року. Просто про неї раніше ніхто не згадував, але норма є. Це абсолютно безглузда норма, яка суперечить скасуванню прописки. І взагалі-то, Верховна Рада мала б навести лад у цьому питанні, але... У нас же шоу перевищує будь-яку раціональність і користь. А від цієї історії пахне не лише шоу, а й класичною інформатакою. Зараз поясню, як це працює.

  1. Учора вся стрічка новин майоріла темою Лисичанська, й були атаки у бік військового керівництва України.
  2. Водночас у ЗМІ розганяється інформація, що нардеп "Слуги народу" Георгій Мазурашу реєструє законопроєкт (який, звичайно ж, ніхто не прийме), що дозволяє уникати мобілізації та виїжджати з України ширшому колу чоловіків, ніж сьогодні дозволено.
  3. Потім депутат "Слуги народу" Олександр Федієнко опублікував лист головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, чи можна військовозобов'язаним залишати місце проживання без дозволу військкоматів. І акцент робиться на тому, що "сьогодні (саме) Залужний ПРОСИТЬ не випускати чоловіків із місць проживання без дозволу військкомату". Не норма закону, а така собі хотєлка Залужного, виходить.

Залишиться з'явитися якомусь умовному Єрмаку на білому Арестовичі із заявою, що ОП це не підтримує, і треба цю норму скасувати, і швидким голосуванням скасують. Але з'явиться він не одразу. Через деякий час. Тому народ має дозріти та зустріти оваціями цього дбайливця інтересів народних. У результаті Залужний буде бякою, а "слуги" – пусечками. І це допоможе декому трохи знизити популярність головкому. Тому що ця стабільна популярність дратує багатьох і в Офісі президента, і Раді. Цікаво, як тепер реагуватимуть ті, хто наполегливо давав вказівку Залужному озвучити цю норму закону? І хто звернув увагу Залужного на цю норму? Щось мені підказує, що він військовий, а не скрупульозний знавець законів, і сам цю норму закону не знайшов би.

І ще одне. Мазурашу та Федієнко є співавторами закону, який подала Безугла про безкарне право розстрілювати солдатів. Так, "на манєже всьо тє же". Чи не дивує, що саме вони використовуються для реалізації цієї інформаційної атаки? Це солодке тріо часто використовують тоді, коли всі інші гидують братись за роботу. А в повітрі вже просто смердить тим, що дехто живе виборами. Війна ще не закінчилася. Перестаньте грати у ці брудні ігри. Бо погано скінчиться. Для всіх! Подібні історії не мене одного сильно демотивують. Дуже важко щодня ризикувати своїм життям, доки у Києві влаштовують політичні ігрища. Це ще й злить. Не треба злити.

Джерело

Схожі новини