Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Армія — не виправна колонія

Безглуздо вручати повістки у вигляді покарання

Зауважив, що мене дратує тренд у суспільстві, коли будь-яке покарання намагаються фіналізувати повісткою чи надсиланням на передову. Це маячня! Хтось проштрафився — і одразу ж лунає крик диванної гвардії: на передову його! Навіщо? Щоб він і тут проштрафився? Нардеп розповів про новий госпіталь у Facebook, і туди прилетіла ракета. Після цього понеслося: мовляв, на передову його! Навіщо? Щоб він розповів у Facebook, хто і де у нас стоїть, щоби прилетіла ракета й туди?

Визначтеся для себе, що для вас служба в армії — покарання чи все ж таки почесний обов'язок громадянина?

Зрозумійте, що служба в армії — це не покарання, а передова — не місце, де когось перевиховуватимуть. Визначтеся для себе, що для вас служба в армії — покарання чи все ж таки почесний обов'язок громадянина? Або це можливість відправити небажаних людей кудись з очей геть? Визначтеся.

Парочка зайнялася сексом на пляжі в Одесі, і їм як покарання вручають повістку. Хто дав таку команду та чим регламентовано таке рішення? Ми вже стали "скрєпоносцами", як жителі рф? До речі, коли офіційні особи, які вручили повістку, побачили, що більшість громадян в Україні не підтримали їхні дії, то відразу ж спробували переграти ситуацію. І тоді з'явилася інформація: "Правоохоронці встановили місце зйомки та розшукали порушників. Йдеться про іноземця та громадянку України. Їм оголосили підозру за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство). Ця стаття Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років".

Ай, як щоки роздули. Термін до чотирьох років? А як ви вручили повістку іноземцю? Дуже хочеться знати відповідь це питання. Чи не вручали, а сказали для піару? Що відбувається? До речі, що там у нас відбувається зі справами нардепів Трухіна, Кузьміна та Юрченка, яких упіймали на корупції? Нічого? Ну ок. Тоді ловіть пари, які займаються сексом.

Це дискредитує саму армію і явно не мотивує багатьох на службу.

Ось ці історії з повістками та сприйняттям передової як карою показують не лише незрілість суспільства та провал в інформаційній політиці, а й бардак у розумінні важливих моментів у головах багатьох українців. А ще це дискредитує саму армію і не мотивує багатьох на службу. Дивлячись на системні спроби карати повістками, люди думають: "А мене за що? Я нічого поганого не зробив!". І це явно не той посил, який потрібен сьогодні Україні в інформаційному просторі, це вигідно швидше нашим ворогам, тому коли ви просуваєте подібні тези, то точно не робите корисної справи.

Вчинила людина злочин чи правопорушення? Тоді на неї має чекати покарання в рамках українського законодавства. А все інше з повістками — це явні перегини та маячня. Армія — це сьогодні сила, гордість та єдиний захист України, а не покарання. Пам'ятайте про це, коли починаєте вимагати покарання у вигляді повістки або передової.

Джерело

Схожі новини