Передплата 2024 ВЗ

Диверсія від українського журі?

Радість від перемоги України на Євробаченні була затьмарена результатами нашого професійного журі за виконавців з Польщі, Литви і Румунії. Їм українське журі дало нуль балів! При цьому, українські глядачі були більш щедрі…

На фоні нинішніх реалій, коли Польща проявила щодо України та насамперед українських біженців, нечувану емпатію і солідарність, таке голосування виглядало як плювок полякам чи як свідома провокація!

Усі чудово розуміють, що Євробачення, особливо в останні роки, вийшло за рамки суто пісенного конкурсу. Голосування за виконавця - це також своєрідний акт підтримки і солідарності з державою. Принаймні саме так результати голосування оцінюють глядачі з багатьох країн! Тож, коли українське журі ставить польському виконавцю нуль (а польське - українському вищий бал!), чимало глядачів, насамперед з Польщі, розцінюють це як нуль для Польщі. Зрозуміло, що це буде сприйнято як образа, як чорна невдячність. По суті, наше журі цим кроком помножило на нуль унікальні добросусідські стосунки, які нині є між Україною і Польщею.

Звісно, таке не могло статися випадково чи від нерозуміння ситуації, мовляв, політика окремо, музика - окремо. Особисто я це розцінюю як свідому диверсію, як чергову інформаційну атаку ворога.

Коли шоковані українці почали масово обурюватися результатами голосування українського журі, Ірина Федишин заявила, що дала Польщі 10 балів. А голова журі Вадим Лисиця видав нервовий пост, де написав, що «Польща та інші країни отримали ті самі оцінки, що заслужили…». Коли він це писав, очевидно, ще не знав, що Ірина Федишин розсекретила своє голосування. Вона попередила, що її за це оштрафують, але їй важливіше сказати правду. Вочевидь, голова журі не думав, що правда вийде назовні! Тож, можна припустити, хто стоїть за цією диверсією…

Вадим Лисиця написав, що «готовий нести відповідальність за демократичний вибір, зроблений цього року». Сподіваюсь, так і буде! Якщо виявиться, що це справді диверсія, то винні мають нести відповідальність за законами воєнного часу!

Читайте також: Українське журі "Євробачення" пояснило свої бали: чому Польща отримала 0

Схожі новини