Передплата 2024 ВЗ

ОПЗЖ має понести й майнове покарання

Про ситуацію з автомобілями для фронту

У нас за час війни чисельність армії збільшилася мінімум удвічі, створено багато абсолютно нових підрозділів, які реально не мають матеріально-технічної бази. Бійці отримали боєкомплект, але транспортними засобами не забезпечені. І вони вже на фронті.

Потреба в автомобілях - передусім позашляховиках - колосальна. Їх треба було на вчора. Якусь частину намагаються забезпечити волонтери, але це крапля в морі. Потрібне державне стратегічне рішення.

Для розв'язання проблеми можна рухатися різними шляхами. Але навіть якби гроші на автомобілі виділила держава і органи місцевого самоврядування, то ця справа надовго, бо їх треба шукати, завозити, підремонтовувати, ставити на облік і теде. До того ж, у сусідніх країнах придатних для наших потреб авто вже малувато, волонтери все повивозили, тож пошук з кожним днем буде затягуватися. А повторюся: машини потрібні були на вчора, бо в умовах високомобільної війни - це шанс зберегти реальні життя наших бійців і завдати максимальних втрат ворогу.

Тому особисто я не бачу іншої можливості, ніж пошук цих автомобілів усередині країни. Можливо - за викуп з боку держави, але було б логічніше, якби йшлося про закон і спецпроцедуру реквізицій на користь армії.

У нас заборонено низку політичних партій, в тому числі ОПЗЖ. Якщо зібрати всіх депутатів всіх рівнів від цієї злочинної організації, то вийде цифра в кілька тисяч, а половина з них - якраз і їздить на джипах. А ще більша кількість транспорту пореєстрована на підприємства членів ОПЗЖ по всій країні. Це реальний, а не надуманий резерв для ЗСУ.

ОПЗЖ роками тягнула до нас війну. І має за це понести, в тому числі, й майнове покарання. Це сьогодні може врятувати тисячі життів наших бійців і зміцнити нашу армію. Потрібне тільки рішення - наприклад, через РНБО і санкційні механізми, таку спецпроцедуру можна напрацювати за день.

Бо в цій критичній ситуації, коли треба тисячі автомобілів, волонтери не впораються, навіть якщо кістьми ляжуть.

Це масштаби держави, яка має діяти. Вже.

Джерело

Схожі новини