Передплата 2024 «Добра кухня»

«Бомбити Воронеж»

Це словосполучення «бомбити Воронеж» виникло як жарт

Вигадали його мешканці, коли вони дізналися у 2008 році: росія розбомбила Цхінвал тільки для того, щоби оголосити, що він буде повністю відбудований і стане набагато гарнішим, ніж до бомбардування.

Мешканці Воронежа захотіли, щоби московська влада виділила гроші і на благоустрій Воронежа. Якщо російський уряд не вбачає для цього кращих підстав, ніж попереднє бомбардування, то хай буде так, жартували воронежці.

Воронеж розташований на відстані 337 км від Харкова, якщо їхати автомобілем, і трохи менш як 300 км, якщо літаком. Він лежить на перехресті доріг Москва - Ростов та Курськ - Саратов. По дорозі, що з'єднує Воронеж з Ростовом, знаходяться військові полігони Погоново та Богучари, а також аеродром Мілерово.

У зв'язку з тим, що росія завдає ракетних ударів по українських полігонах, аеродромах, нафтосховищах, а останнім часом і Укрзалізниці, Україна має право діяти у відповідь. Військові об'єкти у глибині російської території, які залучені у постачанні зброї і палива загарбницьким військам, є легітимними цілями для Збройних сил України. Про це заявив міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі. Це він сказав у контексті дозволу використання зброї, що постачає Британія. В України немає своєї точної зброї, яка б гарантувала попадання саме по військових об'єктах ворога, щоби не постраждали цивільні об'єкти. Ми ж, на відміну від агресора, маємо цивілізовану армію. А Велика Британія має точну зброю, яка на відстані 300 км гарантує попадання саме у військові об'єкти.

Застосуванням такої зброї по військових об'єктах Воронезької та Ростовської областей Збройні Сили України примусять ворога припинити обстріли тилових об'єктів України. Або створять значні перешкоди у матеріально-технічному постачанні армії агресора, з яким вони і без перешкод не дуже справляються.

Це логіка війни, якщо ми не хочемо грати у піддавки з агресором. Ми мусимо просити не тільки Велику Британію, але й інші країни, що постачають нам високоточну зброю, дозволити її використовувати проти військових об'єктів агресора, які беруть участь у забезпеченні нечестивої війни. Для цієї мети Україні не потрібна дуже потужна зброя. Достатньою є зброя, що має дальність 300 км. Зброя такої дальності не здатна завдавати шкоди стратегічним військовим об'єктам росії, що знаходяться, скажімо, у Саратові і регулярно обстрілюють українські міста.
Тому застосування росією ядерної зброї не матиме жодних підстав.

Але загроза логістичним об'єктам, що надають підтримку військам агресора наблизить поразку загарбницьких військ, які зайшли в Україну. Тому що, коли битва йде на рівних умовах, наші Збройні Сили є непереможними.

Мешканців Воронежа мусимо розчарувати: ми не можемо допомогти у відбудові їхнього міста, бо Збройні сили України не стріляють по цивільних об'єктах. Доведеться їм знову просити свій уряд, якщо хочуть дістати більше коштів на благоустрій міста.

Читайте також: У рф повідомляють про вибухи та роботу ППО у Воронежі

Схожі новини