Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи можуть ведучі говорити москальською мовою?

Телеканал фінансується з державного бюджету

Чи можуть ведучі телеканалу, що фінансується з державного бюджету, дозволяти собі говорити москальською мовою?

Увімкнула я вночі «Єдині новини»…

І от там включення гостя, що не говорить українською… Гостем є ведучий Майстер-шефу (цю програму ніколи не дивилась і не знаю, якими мовами він розмовляє, однак москальська явно не є його рідною).

Що робить ця ведуча на фото (соррі, але не знаю її прізвища. Попри те, що за політикою й політичними новинами слідкую дуже прискіпливо)?

Вона говорить:

«я знаю, что лучше нам по-русски сейчас говорить, Вам проще будет, все-таки я на Вашем языке, к сожалению, никак, поэтому сойдемся где-то по срединке»…

І серединкою для неї виявляється саме москальська.

От вона це серйозно? А подумати, щоб перекладача долучити, ніяк? Коли ведучі каналу Рада долучають англомовних спікерів, вони ж перекладача залучають і все норм, а тут ні, вже не можна?

От я наразі спокійно відповідаю російськомовним громадянам українською і захоплююсь тими, хто говорить зі мною суржиком, робить помилки, бо вони стараються, бо вони кажуть, що ми ненавидимо все руське…

Водночас ведучі телеканалу, тим більше парламентського, тим більше за бюджетні кошти, і ще й ті, які претендують на «Єдині новини», не можуть собі дозволити використовувати москальську мову!

Тегніть хтось, будь ласка, цю ведучу або напишіть їй, що так не можна!

Update: ведучу знайшли, це Яна Брензей, працює на телеканалі СТБ. Судячи з коментарів, то не бачить нічого страшного в цьому. А її колишній колега, редактор Уніану, захищаючи подругу, вважає, що як фінансування не державне, то вєщай мовою, якою зручно.

Update 2: ця пані трошки посперечалась тут у мене під постом, пообіцяла звернутись до мене за перекладом наступного разу, накидала маразму в коментарях, а потім сама вирішила мене заблокувати. Дуже сильний крок, а як же вона звертатиметься до мене за допомогою перекладу тепер?

Джерело

Схожі новини