Передплата 2024 ВЗ

В Німеччині давні друзі кремля закликають до капітуляції України

Люди. Схаменіться. Що ви робите?

Повитирайте ваші драматичні пости про "німецьких інтелектуалів і лідерів думок", не поширюйте заразу. Не беріть участи в класичній  інформаційно-психологічній операції, мета якої  — нас деморалізувати.

Поясню за аналогією. Уявіть собі, що яка-небудь ОПЗЖшна "Зоря Полтавщини" (умовна) друкує листа за підписами, е-е-е, Наталі Вітренко, Лариси Скорик, Анатолія Ульянова і ще кількох не відомих вам ім'яреків — із вимогою до українського уряду негайно розпустити армію і ввійти до складу росії. А назавтра The New York Times виходить із заголовком: "Українські інтелектуали закликали український уряд до капітуляції". Уявили?  Приблизно так стоїть справа з "листом німецьких інтелектуалів" (18 німців просять канцлера Олафа Шольца припинити постачати Україні зброю. Це, на їхню думку, спонукає Київ перестати чинити збройний опір і піти на переговори з РФ).

Ті, прости Господи, 18 підписантів, чиїх імен пересічний німець уже не згадає, — це все "старі ліваки", читай — пенсіонери ще "штазівської" агентури (не здивуюсь, якщо одним куратором нашвидку й обдзвонені), ну й Berliner Zeitung, в якій того листа надруковано, теж східнонімецька, "НДРівська" ще, — досі "работают, чтоб товаріщ Путін спасібо сказал"!

 Німеччина — складна країна, з колосальними історичними травмами і назріваючою політичною кризою, у висліді якої має шанс от-от вийти на  співучасть меркелівського керівництва у воєнних злочинах рф, а то й новітній "пакт Молотова—Ріббентропа", про який ходили поголоски ще з початку 2000-х  (трохи на цю тему я писала в "І знов я влізаю в танк"). Й дивно було б, якби ті ломки, які Німеччина нині переживає, Чекістан не пробував використати всіма силами! Тільки от сил,  крім жменьки вийшлих у тираж пенсів,  більше не нашкребли…

Якби українські ЗМІ "просто" хотіли поінформувати нас про ту публікацію, заголовки мали б бути приблизно такі: “ В Німеччині давні друзі кремля закликають до капітуляції України”.  Відчули різницю? А в настрої своєму, з яким сприймається ця новина? Так отож…

А раз німецьких "наталь-вітренко" нам безсоромно згодовують за "інтелектуалів" та "лідерів думок", значить, чекістський куратор дзвонив не тільки німцям. І ті українські портали, з яких ви довірливо списали й пішли в розпачі й обуренні ("Німеччина все!") розганяти цей "великодній вкид", — такі самі чекістські курви, тільки молоді й здорові. "Наводчиками вогню" спрацювали: "поставлєна задача" — розпалювати вашу зневіру в нашій міжнародній підтримці. І досить успішно, як можу судити зі своєї стрічки, цю задачу виконано.

В таку війну росія вміє грати куди краще, ніж у чесну.  Тільки в таку і вміє, тим і держиться.

Будьмо уважні!

Джерело

Схожі новини