Передплата 2024 ВЗ

Технологія "кат і жертва в одній упряжці" є з походження сталінська

І на цю тему є прекрасний есей у мексиканського нобелянта Октавіо Паса

Почуваюся персонажем серіалу Сорентіно, але все ж спитаю: а що, досі ніхто не нагадав Папі, що технологія "кат і жертва в одній упряжці" є з походження сталінська, і на цю тему є прекрасний (досить відомий) есей у мексиканського нобелянта Октавіо Паса (якого аргентинець Франциск напевно ж читав)? І що це однаково, що прохід "під спільним хрестом" ксьондза-педофіла і батька зґвалтованої ним дитини - і якійсь частині пастви РКЦ обов'язково сяйне така аналогія, і вони замисляться: а чи не до такого, бува, "примирення", в майбутньому, Франциск свою паству тим скандальним "спільним хрестом" для "українки й росіянки" потихеньку й готує?..

...Недарма, ох, недарма під час відречення попереднього Папи блискавки кресали над Ватиканом!..

У цікаві часи живемо. Як там у апостола Павла було сказано: "Не всі ми помремо, але всі перемінимося" (с). Інституцій це теж стосується - навіть таких консервативних, як Римська Церква.

(Замість ілюстрації - Великодня "війна графіті" сьогодні в Ґданську, яку всі мої польські друзі коментують однаково: "Костьол догрався!")

P.S. Хто не розуміє по-польськи - "Єзус жиє!", це як "Цой жив!", тільки про Христа, ну, а мстиве "НЄ", гадаю, перекладу не потребує - написи свіжі, сьогоднішні, тобто це, в певному сенсі, реакція польської вулиці на вчорашні Францискові "ляпи"…

Джерело

Схожі новини