Передплата 2024 «Добрий господар»

Війна за ідентичність

Путіну ця війна за те, щоб українці більше не існували як нація, а Україна – як держава. Для нас же - війна за остаточне усвідомлення хто ми є і ототожнення – хто свій, а хто ні

Досі соцмережі намагаються осягнути дії Московії з позицій здорового глузду. Якісь звернення, заклики до громадянської позиції, пошук міфічних російських лібералів, котрі усвідомлюють, що Росія чинить зло. Дарма. Путін озвучує те, що думає московитська більшість. Точніше тамтешня більшість має в голові те, що десятиріччями прошивалося багатошаровим ідеологічним зомбуванням. В голові у них все дуже просто – українці не мають права на існування. Замінити одного рашиста на престолі іншим, і все лишиться як є – москальському народонаселенню комфортно в імперській матриці. Їх матриця не передбачає існування України.

Як і будь-який паразит, Московія може існувати лише в стані загарбницької експансії. Крім насилля в її арсеналі є розмивання «власного Я» жертви. Вкрасти історію, як Катька Друга? Та без питань – перепишуть літописи. Підкупати, примушувати таланти їхати до імперської столиці? Промивати мізки і насаджувати ототожнення особи з імперією? Це пройшов кожен народ, атакований Мордором.

Примус до «забудь, хто ти є» зваблював слабких і винищував сильних – розстріляти цвіт нації, забрати чоловіків у військо і заморити на черговій загарбницькій війні, розмити етнічний склад підкорених масовим переселенням московитів, вивезти цілий народ, заморити голодом, примусити користуватися лише мовою і традиціями загарбника… Московія, як агресивна пухлина ширила метастази і настільки звикла, що це минає безкарно, що увіровала в безкарність і всесильність.

Але у Кощея завжди було слабке місце – Україна. Тому нас вони намагалися знищити найзатятіше. Адже як тільки держава зі столицею в Києві постане на ноги, імперія помре. Збігнєв Бжезінській визначив досить точно – «без України Росія не може бути імперією, з Україною ж, підкупленою, а слідом і підкореною, Росія автоматично перетворюється на імперію…». Саме тому Путін так боляче реагував на будь-який прояв «геть від Москви».

Ця війна для Кремля не за федералізацію, не за суб’єктність терористичних анклавів, і навіть не за фінляндизацію Києва. Ні. Путіну ця війна за те, щоб українці більше не існували як нація, а Україна – як держава. Для нас же - війна за остаточне усвідомлення хто ми є і ототожнення – хто свій, а хто ні.

Для Путіна це остання спроба встановити імперію. Для нас – останній шанс повісити на шию вурдалака часникове намисто. І осиковим кілком (чи срібною кулею) цієї війни є наша ідентичність. Путін вважав, що масована атака, страх, паніка, смерть поховає її… Сподіваюся, вийшло навпаки.

Головне потім не повестися на «вєлікая культура», «це просто Лев Толстой, до чого тут Путін» і інші прояви «какая разніца». Як тільки погодимося домовлятися посередині, то усі жертви стануть дарма…

Війна за ідентичність – велика битва за Право Бути Українцем У Своїй Державі На Своїй Богом Даній Землі.

Джерело

Схожі новини