Передплата 2024 «Добра кухня»

Є лише два базових сценарії щодо потенційного нового російського вторгнення

Є припущення: Кремль затіяв усі ці міжнародні ультиматуми та міжнародні консультації з США/НАТО, щоб банально розвідати, що вони йому зроблять у випадку нової агресії

Один з сценаріїв передбачає неадекватність та нераціональність Путіна і неможливість прогнозувати його дії. Якщо ж припустити, що Путін чи його оточення керуються аналізом воєнних, міжнародних, економічних та інших аргументів, то ймовірність нового вторгнення визначається зараз.

На столі у Кремлі, очевидно, лежать різні сценарії з прорахунком «ціни», тобто втрат від потенційних агресивних дій. На сьогодні негативну для РФ «ціну» визначає професійність, озброєність та розмір української армії. До цієї «скарбнички» також долучаються усі заяви наших західних партнерів про нові санкції, надання  Україні міжнародної фінансової та воєнної допомоги у вигляді протитанкових, протиракетних та інших озброєнь. Кожна така заява та кожне таке постачання від США, Британії, Канади, балтійських держав, Польщі, Чехії збільшує потенційні втрати для Путіна та роблять агресію менш вірогідною. Адже кожен акт підтримки – це для РФ потенційні втрати особового складу, збиті літаки, підірвані танки, економічні збитки, політичні ризики всередині РФ та у стосунках з світом.

Навпаки, зменшують «ціну» вторгнення та збільшують ймовірність розширення війни усі недружні заяви та кроки від Німеччини, яка відмовляє Україні у зброї, яка продає цінності за Північний потік-2, яка виступає з проросійськими заявами.

Є навіть припущення: Кремль затіяв усі ці міжнародні ультиматуми та міжнародні консультації з США/НАТО, щоб банально розвідати, що вони йому зроблять у випадку нової агресії. Тому, якщо що, за нову фазу війни можна буде «подякувати» не лише РФ, але й ФРН і усім іншим, які не вживали необхідних заходів з міжнародної підтримки України.

Джерело

Схожі новини