Передплата 2024 «Добра кухня»

Як не потрапити під німецьку «машину»?

У стартовому матчі футбольного Євро збірна України мусить бути швидкою і по-спортивному нахабною    

Суперник у нас на старті Євро-2016 надзвичайно серйозний - чинні чемпіони світу! Утім, це аж ніяк не означає, що підопічні Михайла Фоменка мусять здатися “бундесмашині” заздалегідь. Попри те, що найважливішими для українців будуть два наступні матчі у групі, проти Північної Ірландії і Польщі, у німців також треба спробувати відібрати очки. Якщо вдасться, шанси “синьо-жовтих” на вихід до 1/8 фіналу суттєво підвищаться.  

Німці зазвичай починають на Мундіалях і Євро потужно. Останні шість таких поєдинків “бундестім” вигравав. Два роки тому на чемпіонаті світу в Бразилії Німеччина у стартовому матчі розтрощила далеко не слабеньку Португалію 4:0...  Без сумнівів, у матчі проти українців підо­пічні Йоахіма Льова постараються взяти три очки. Наші, очевидно, побудують гру від оборони, але “автобуса” біля свого штрафного майданчика, припускаю, не буде. Нинішня збірна Німеччини має проблеми, зокрема, у захисті, і  українська команда цілком може цими проблемами скористатися. Отже, крім надійного захисту, “синьо-жовтим” треба не забувати про швидкі контратаки. Можливо, їх варто проводити не з перших хвилин поєдинку, коли німецькі оборонці будуть іще свіжими, а трохи пізніше. У другому таймі, як показали контрольні матчі проти Румунії і Албанії, Україна здатна підсилюватися, грати у більш атакувальний футбол. А важкі німці, будемо сподіватися, у другій половині гри “підсядуть”, тож не встигатимуть за прудкими Ярмоленком, Коноплянкою, Коваленком, Зінченком...  Головне - не боятися чемпіонів світу. Це якраз той випадок, коли нахабство - друге щастя...  

Звичайно, може бути й по-іншому. “Бундесмашина” може нав’язати свою волю й зламати наш план на гру... Навіть якщо програємо німцям (тьху-тьху), нічого страшного! У запасі будуть ще два матчі. Нагадаю, до 1/8 фіналу виходять не лише дві найкращі збірні з кожної з шести груп, а й чотири найкращі треті. Теоретично, у стадію плей-оф можна пробитися навіть із трьома очками (тобто двома поразками і однією звитягою). Запекла боротьба триватиме до останнього... Уперед, Україно! До перемоги!  

Схожі новини