Передплата 2024 «Добра кухня»

Країну і людей роздирають демони страху

Виступ на першому засіданні ВР 2016.

Аналізуючи загальну ситуацію в Україні, мусимо сказати: країну і людей роздирають демони страху. Страху безробіття і жебрацтва. Страху посилення путінської агресії. Страху імпотенції влади на місцях і в центрі.

У цей важкий час відповідальні політики мають зробити дві головні речі.

По-перше, зміцнювати державні інституції.

По-друге, діяти в напрямку відновлення територіальної цілісності України, її європейської інтеграції, сприяти її економічному зростанню.

Всі, хто цим займаються, насправді рятують державу і людей.

На жаль, багато політиків йдуть іншим шляхом. Вони виголошують чергові і позачергові промови, які лише посилюють страхи людей.

Нічого не відбувається. Є просто багато-багато слів.

Прикро, що до звичної шоу-групи записних борців з несправедливістю, скотиняками та іншими речами долучилося і керівництво Кабінету міністрів України.

У мене особисто склалося враження, що тарифи врегульовано, інвестиції — залучено, корупція і бандитизм — подолані і залишився один головний прожект — народний референдум. Більше цьому урядові, як з’ясувалося, займатися нічим.

Шановні колеги з Кабміну і колеги-депутати!

Треба припинити перекладати на людей те, що мають робити найняті ними політики у законодавчій та виконавчій владі. Той, хто так часто їздить в Європу, мав би пам’ятати, що загравання із так званим народним референдумом у найважчі, найкритичніші для суспільства часи призвело до смерті Веймарської республіки і встановлення абсолютно тоталітарної системи в Німеччині 30-40 років минулого сторіччя.

Куди сьогодні ви штовхаєте цих бідних, знедолених, доведених до відчаю людей? Вони вже зробили і революцію і обрали керівництво держави.

Завдання цих обраних достойників - реалізовувати справу внесення змін до Конституції — професійно і відповідально. Зрештою, почуйте розумну думку найбагатшого китайського бізнесмена Джек Ма: «Світу наплювати на те, що ви говорите. Світ бачить лише те, що ви робите».

Це повною мірою стосується Кабінету міністрів України.

Шановні колеги, хочу нагадати, що, згідно з законом, за 45 календарних днів після закінчення року, Уряд подає звіт про свою діяльність у парламент. Матеріали цього звіту мали бути подані депутатам до 22 січня.

Від імені фракції «Блоку Петра Порошенка» вимагаю від Уряду виконати Закон і подати документи для проведення звіту Уряду, який має відбутися не пізніше 45-денного терміну — до 5-го лютого. Саме під це можна провести загальні збори коаліції, саме під це можна відкоригувати і встановити точні дати нашої коаліційної угоди, саме після цього треба найняти більш ефективних її виконавців.

Запрошую колег до праці, а не до імітації діяльності.

Схожі новини