Передплата 2024 «Добрий господар»

Вила – сила, та «броньовик» – надійніше

Знаєте, чим головний «вилоносець» Ляшко може з олігархом Коломойським помірятися? Бронею.

Досі найкрутішим «броньовиком» в Україні міг лише Беня похвалитися. Тепер у конкуренти йому Ляшко «намалювався». Ляшко запевняє, що авто, вартість якого оцінюють у 350 тисяч доларів (8,6 мільйона гривень), не купив, а орендує. Виправдався, називається: річна оренда такого «броньовика», мабуть, у чверть його ціни обійдеться. Вигідніше купити. Чи, може, пан Ляшко розповідатиме, що збирає «чесно зароблені» на черговий транш для сімейного дитбудинку, під який навіть свою квартиру на 367 «квадратів» зарікався пожертвувати? 

«Востаннє я купував авто у 2008 році, - написав Ляшко у Facebook, коли Інтернетом розійшлося його фото біля броньованого позашляховика Cadillac Escalade (та ще й у супроводі кортежу з охоронцями). - За користування «Кадилаком» 2010 року, на якому вимушений їздити останній рік у цілях безпеки, сплачую кошти, про що вкажу у своїй декларації». 

Підключилися до відбілювання шефа й однопартійці. Нардеп Андрій Лозовий взявся розповідати, як недоброзичливці переоцінили вартість Ляшкового «броньовика» (хоча, зазирнувши в Інтернет, не важко знайти Cadillac Escalade у рейтингу найдорожчих у світі броньованих авто, ціна теж вказана — 350 тисяч доларів). І взагалі, яка це мука — у «панцернику» паритися. «Хтось наївно думає, що броньована автівка - це якийсь особливий комфорт. Мушу вас розчарувати: це ад. На дівчат, звісно, справляє враження. Але це реально - пекло. Відчуття, наче їздиш у катафалку. Вікна не відчиняються. Курити не можна (тоді нема чим дихати). Коли відчиняєш двері, німіє рука (через їхню вагу). Їде, як корабель XIV сторіччя, - повільно пливе. Сильно розігнатися не можеш - через вагу машини. Гальмує жорстко з тієї ж причини. Коли сам за кермом - ще гірше, позаяк через броньоване скло бачиш усе, як через біфокальні окуляри. Салон довго прогрівається у холод і довго охолоджується у спеку. Пропоную Олегові Валерійовичу катати упродовж дня усіх, хто його тролить броньовичком. Самі відчуєте», - тисне на жалість Лозовий.

Оце так бідолашний Ляшко мордується! А все заради чого: заради нас з вами. Дістануть його «скотиняки» - і хто ж тоді буде з «броньовичка» соціальну справедливість не ділом, а словом виборювати? Хто ж буде корівок під Верховну Раду водити і картоплю біля Кабміну розсипати — заради селян? Хто буде земельку на парламентській трибуні жувати і гарбузи спікерам вручати? 

Хто поліцейських забороненими для неспецтранспорту проблисковими маячками на депутатському авто дражнитиме, а після зупинки доступно пояснюватиме, що з депутатською недоторканністю краще не зв’язуватися?

Хоча, ні — на броньований «борт» для Ляшка проблискові маячки ще не встигли почепити. Мабуть, до Новорічних свят чекають, щоб видати «мигалки» за святкову ілюмінацію. А зі своїм «замаяченим» Range Rover (вартість якого оцінювали щонайменше у 120 тисяч євро) головний «вилоносець» вже розпрощався. Принаймні, у цьогорічній декларації від згадки про цього чотириколісного красеня і сліду не залишилося. Зате компанію Mercedes і Toyota Prado у сімейному гаражі склав новенький позашляховик Mazda CX-5. Щоправда, обновка (її вартість в автосалонах — понад 800 тисяч гривень) числиться за дружиною. А що: тепер можна і на Mazdу спокійно у карти грати. Програєш — не відберуть, бо не твоє. Розповідав же Ляшко журналістам, як двічі власне авто «продував». Раз — у парі. Другий — екс-спікеру Литвину у карти. Але картярський борг (той самий Range Rover) так і не повернув. Заявив, його красеня Литвин осідлає хіба що після того, як відпише Ляшкові свою розкішну дачу у Кончі-Заспі.

Схожі новини