Передплата 2024 «Добра кухня»

Борода Коломойського більше не гріє

Поганий знак, кажуть «бородознавці».

Борода Коломойського більше не гріє
Борода Коломойського більше не гріє

Незабаром після арешту Геннадія Корбана його «патрон» Ігор Коломойський зник з інформаційного ефіру. Не по-коломойськи стримано прокоментував «посадку» Гени і несподівано дав про себе забути. Аж на місяць. І ось — нове явлення Бені народові, в новому образі. Після затяжної паузи Коломойський вийшов на люди оголений. Точніше — поголений, яким його навряд чи хтось пам’ятає. Без бороди помолодшав (а то, попри паспортні 52 роки, багатьом здавалося, що Коломойський давно святкує Міжнародний день людей похилого віку). Проте психологи і ті, хто вірить в особливу силу кудлатості на обличчі, молодильну процедуру Ігоря Валерійовича не оцінили. Борода, кажуть, не лише обличчя гріє, а й статус і статки. 

Одні читали «одкровення» Ігоря Коломойського у свіжому інтерв’ю Соні Кошкіній, інші, вдивляючись в ілюстрації до тексту, намагалися зрозуміти, що на портретах не так. А «не так» - відсутність бороди, яка давно приросла до образу Коломойського. Судячи з фото, від порослі на обличчі олігарха навіть легкої щетини не залишилося. 

До чого б це? Коли жінка кардинально змінює зачіску — кажуть, в її житті відбулися суттєві зміни, або ж вона (свідомо чи ні) намагається їх пришвидшити. З бородою, кажуть знавці «бородомагії», - репертуар той же. Ось тільки для позитивних змін (не в іміджі, а у житті) краще підвищувати кудлатість на обличчі. Для більшої переконливості проповідувачі «бородатої сили» першим ділом апелюють до походження слова «борода» - скорочення від «багатство роду». А це — і родючість, і плодючість. Недарма, мовляв, у старовину засівати ниву лише бороданів допускали, аби неврожай на свої голови не накликати.

Для повноти комплекту залишається лише результати дослідження австралійських вчених додати, які дійшли висновку, що борода для чоловіків таке ж достоїнство, як... Ну, приблизно те, про що ви подумали. Чим довша, тим краща. Борода для чоловіка, як стверджують австралійські дослідники, - це так само круто, як довгий ніс для самця мавпи-носача чи червоний колір «фейса» у макаки. Приманка для представників протилежної статі.  

Даремно, осівши у «раші», папє­рєдніки»-втікачі дружно взялися бороди відрощувати. І екс-керманич МВС Захарченко, і колишній шеф «Мінздоху» Клименко. А що, коли б Путін розцінив це як посягання на його «породистість»? Він же — єдиний альфа-самець всея «раші»... 

Що ж змусило Ігоря Коломойського від своєї бородатої принади відмовитися? Може, дослідженнями гігієністів перейнявся, які доводять, що рослинність на обличчі — це негігієнічно (якщо не мити після кожного вживання їжі, у бороді можна цілий зоопарк небезпечної живності розплодити)? А як же солідність, статус і статки?

Може, чудодійна сила бороди — не така вже і байка? Он, «опівець» Вілкул «чикнув» бороду і на мерських виборах пролетів, як фанера над Дніпропетровськом. Як сказав би раша-Кисельов: «Совпадєніє? Нє думаю». 

Фото lb.ua і з архіву «ВЗ»

Схожі новини