Передплата 2024 ВЗ

Російський газ, як і гроші, не пахне?...

Лідери проросійських сепаратистів під десятки телекамер зізналися, що отримують військову техніку та зброю з Росії. Ба більше, дорікали кремлівському пропагандисту Сергію Кургіняну, що Росія, мовляв, недостатньо їм допомагає, що зброя, яку отримують, застаріла, списана, неякісна. Одне слово, барахло.

«З трьох НОН одна не працює, одна захоплена. З п’яти гранатометів працює один, ПТУРСи — з чотирьох один. Доставляються СКС (саморозрядний карабін Симонова), ПТРС (протитанкова рушниця Симонова) часів Великої Вітчизняної війни. А чому не поставляють ПТУРсів, Хашимів (РПГ)?» — пред’являв претензії один із лідерів сепаратистів.

«Моє завдання — переконати російську громадськість (читай Путіна. — Авт.), що у вас має бути багато «Фаготів» (ПТРК), багато «Корнетів» (ПТРК), багато «Ігл». Зі зброєю допоможемо. Будуть ті пристрої, які я назвав, і буде техніка, яка вам необхідна», — заспокоював терористів-панікерів Кургінян.

Цей красномовний відеоролик — ще один неспростовний доказ для ялової Європи, що саме Кремль, вже не маскуючись, озброює бойовиків, які тероризують схід України. В копилку доказів причетності Москви до подій на Донбасі лягає і факт викрадення з території України 31-річної льотчиці Надії Савченко, яку кілька тижнів тому захопили бойовики в зоні АТО... Надія Савченко нині у слідчому ізоляторі у Воронежі. Її мають намір судити в РФ за звинуваченням у причетності до загибелі російських журналістів. В українському МЗС цей безпрецедентний випадок вважають «ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації».

Як повідомляє група “Інформаційний опір”, в околицях міст Слов’янська та Краматорська нині лежить до півтисячі трупів. Вочевидь, загиблі — найманці з Росії, бо ніхто з місцевих їх не впізнав. Люди звернулися через соціальні мережі до росіян, аби вони ідентифікували і забрали тіла вбитих терористів. “Завдяки вам у нас немає грошей, аби закопати трупи ваших родичів. Та й земля Донбасу не прийме чужаків”, — пишуть місцеві.

Що ще має зробити Путін, аби Європа перестала вдавати з себе дурника і перейшла від слів до діла? Їй і раніше не бракувало фактів причетності Росії до подій на сході. Зрештою, анексії Криму було більш ніж достатньо, аби зрозуміти, що Путін — це Гітлер третього тисячоліття. І що його треба негайно зупинити та покарати. Бракувало бажання. І совісті. Погрози запровадити третій етап санкцій затягнулись до непристойності і вже нагадують анекдотичні “китайські попередження”. Кілька місяців тому європейські лідери із захопленням дивились на українців, які півроку стояли на Майдані в ім’я європейських цінностей, були готові за них загинути. І, на жаль, чимало загинуло. А тепер, виявляється, що ці цінності — лише гарна обгортка? Заради них Європа не готова жертвувати власними меркантильними інтересами. Вона стала заручницею свого благополуччя...

Путін спокійно озброює терористів, бо зрозумів, що беззуба Європа не хоче з ним сваритися. Їй це банально невигідно, тому й закриває очі на його очевидні злочини. Крім того, Європа все ще не відчуває реальної загрози з боку Росії для себе. І прагне якнайменше ангажуватися в конфлікт. Можливо, саме тому, по суті, нічим не допомагає Україні. А лише час від часу ускладнює завдання офіційному Києву, зокрема такими “миротворчими ініціативами”, як заклики піти на перемир’я в односторонньому порядку чи сісти за стіл переговорів з бойовиками. Російський газ, як і гроші, не пахне?...

Схожі новини