Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Бабу Ягу” Суркіс виховав у своєму колективі...

Класний іноземний фахівець нині в Україну не поїде. Західні люди люблять спокій, а в нас у деяких регіонах неспокійно. Невідомо навіть, скільки команд зіграють у наступному чемпіонаті Прем'єр-ліги... Серед наших тренерів головними претендентами на крісло наставника “Динамо” вважали головного тренера “Чорноморця” Романа Григорчука і екс-наставника “Металіста” Мирона Маркевича. Але Суркіс “виховав Бабу Ягу в своєму колективі” — і підписав контракт із Сергієм Ребровим.
Ребров, очевидно, з точки зору фінансів Суркісові вигідніший, ніж Григорчук або Маркевич. “Молодий спеціаліст” багато не просить... Здобутий під керівництвом Реброва Кубок України трохи підсолодив гірку пілюлю проваленого “Динамо” сезону. Після семи поспіль поразок у матчах із “Шахтарем” нарешті перемога... Реброва добре сприймають футболісти “Динамо”. Як українці, так і легіонери, “делегат” від яких Мбокані, розповів Суркіс, ходив до нього просити за Реброва. Мовляв, він знає англійську, ми його розуміємо, хай буде головним... Який з цих чинників став головним? Найімовірніше, на вибір президента “Динамо” вплинули усі водночас.
Порівняно з Блохіним, Ребров на сучасного тренера надається більше. Олег Володимирович, при всій до нього повазі як до великого гравця, завжди був і залишається досі безнадійним “совком”. Хамовитим, самозакоханим, нетерпимим до будь-якої критики... Натомість Ребров — людина вже іншої епохи. Уродженець донбасівської Горлівки, він свого часу відразу підтримав Помаранчеву революцію. Уже один цей факт свідчить про наявність “клепки” в голові. Затятий радіолюбитель, Ребров вміє думати, аналізувати, робити висновки... Ребров грав в Англії (за “Тотенхем” і “Вест Хем”), тож добре знає, як влаштований сучасний європейський футбол.
У сезоні, який щойно добіг кінця, Блохін мав у своєму розпорядженні прекрасних футболістів. На думку деяких фахівців, склад “Динамо” — найсильніший у лізі. Однак за Блохіна динамівські зірки, особливо закордонні, демонстрували лише крихти свого великого потенціалу... Чи вдасться розкрити його Реброву? Матчі “Динамо” з “Шахтарем” і “Зорею”, виграні вже за Реброва, показали, що він на правильному шляху. Тож побажаємо “Ребрусі” успіхів.

Схожі новини