Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Звернення до всіх, хто пробує заплутати себе і інших, щодо перемоги Майдану

Завтра тиждень, як розстріляли безвинних людей на Майдані. І тому важливо звернутись до всіх, хто намагається заплутати себе і інших, щодо перемоги Майдану. А фактично – до спекулянтів на цій темі.

Майдан отримав перемогу завдяки героям! Загиблим і живим!

Всі люди, які стояли на Майдані, які боролись кожен як міг, чим міг, як розумів, коли міг. Не кожному здоров'я дозволяло бути весь час на Майдані. Наприклад, мені, щоб бути весь час, довелось відмовитись практично від всього (як це робили і інші люди). Довелось відмінити всі концерти, відмовитись від елементарно необхідних для життя речей, включно із здоров'ям, яке всі витрачали, невагаючись до останньої краплі.

Величезна кількість людей не шкодувала ні своїх грошей, ні своїх ресурсів, ні своїх можливостей заради спільної мети. Ми всі свято вірили, що так правильно. Це і був великий масовий волонтерських рух, який в народі називається патріотизмом, відданістю, самопожертвуваням всім: своїм часом, ресурсами, здоров'ям, життям.

Сьогодні будь-які спекуляції на протесті і перемозі роблять люди, які навряд чи дійсно були весь цей час на Майдані. Навіть ті, хто протестував від першого дня (з 22-го листопада) до останнього кривавого четверга (20-го лютого) і ті, хто продовжують зараз свою боротьбу у різних формах — навіть ці люди не дозволяють собі дати повноосяжну оцінку всьому тому, що відбулось. Це вже прерогатива істориків і дослідників. Ми можемо говорити лише за те, що бачили на власні очі, а не черпали з інтернета чи новин.

На жаль, не так кров безвинних людей зупинила Януковича і всіх фігурантів масового злочину (бо вони вбивці!), як втрата грошей і ультиматум, який йому виставив світ (в тому числі санкції), після чого, лишившись без "військової дубини" і жодних гарантій безпеки, диктатор зі зграєю втік. Залишившись наодинці з Майданом, йому більше нічого не залишалось. Його чекав справедливий суд.

Мені довелось разом з вами багато часу і зусиль витратити, щоб довести Європі про необхідність застосування санкцій

(http://youtu.be/ervhINYw90E, http://youtu.be/cPfnwln9uAQ, http://youtu.be/RaN45mSjk6Y, http://youtu.be/CCX_QCCXiWQ, http://youtu.be/noeDpJR_E3k).

Це був для мене ризик, через це мені довелось пройти крізь серйозні іспити і погрози. Бо називались у впливових інститутах Євросоюзу та в ЗМІ конкретні прізвища і надавалась публічно інформація про статки Януковича, Клюєва, Захарченка, Азарова та інших.

Зараз було доречно подякувати Європі за дію. Своєчасно чи із запізненням, але вони це зробили. Світова спільнота знайшла механізми протидії на своєму рівні кривавому режиму Януковича. Хто знає, скільки ще могло бути вбитих безвинно людей.

Не можна спекулювати на темі загибелі Героїв Майдану.

Винні ми всі.

(http://youtu.be/gR3ZhgASjo4)

Мені важко і боляче було перед родинами загиблих на Майдані 22 лютого сказати — пробачте, що ми їх не врятували. Але це потрібно визнати, як це визнають і окремі європейські політики, що санкціі застосовані були занадто пізно. Люди загинули... в нас на очах... Вічна пам'ять героям! Перемога отримана завдяки пожертві найціннішим — життям! І наша боротьба буде мати силу, якщо ми будемо визнавати в першу чергу свої власні помилки. Якщо ми будемо жертвувати — хто чим може. І всі ми надалі будемо мати силу, якщо будемо знаходити те, що нас об'єднує, а не те, що нас розділяє.

Я спробувала зробити мабуть все що могла, але почуття провини за кожну пролиту краплю крові зі мною залишиться на все життя. І це не пафос, це — правда. Вибачте мені всі, що я не змогла зробити більше...

Схожі новини