Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна єдина в бажанні змін

Виступ на Віче Сили 22 грудня 2013 року

Рівно місяць тому ми вийшли на Майдан. За цей короткий час Україна дуже змінилася. І процес змін триває.

Сьогодні день зимового сонцестояння. День стане вже більшим, а Сонце почне забирати своє у темряви. Так само наступатиме на пітьму й український Майдан.

Тих, хто сьогодні запитує про наші перемоги, прошу почути мене. Місяць тому за європейський вибір України виступали 46 відсотків наших громадян. Сьогодні, за даними соціологів, підтримка євроінтеграції оцінюється вже в 62 відсотка українців.

Що це означає?

Це означає, що Майдан не тільки захопив центр української столиці, він захопив мільйони голів співвітчизників: новими правилами, новою системою влади, новою країною, в якій ми хочемо жити.

Ця ж цифра вказує нам, що має Майдан робити далі.

По-перше: Майдан має бути тут — на Майдані Незалежності — й далі. До того часу, доки не буде скинуто бандократичний режим Януковича.

Колись я казав, що вийшов з малої тюрми у велику. Ми й справді досі живемо у величезній, 46-мільйонній табірній зоні. Український Майдан вже пробив дірку у її стіні. І Майдан має її розширювати для нашого переходу в нормальне життя.

Тому перебування тут — на Майдані — справжніх героїв, які щодня борються за майбутнє України є гарантією і доказом того, що Янукович є тимчасовим президентом. А влада мафіє є тимчасовою владою.

Сьогодні ми живемо вже в іншій Україні.

Так, ми не змогли сьогодні скинути президента. Але цей Майдан перетворив його та його партію на колективну мумію Леніна в українському мавзолеї. Вони — лише видимість влади. Вони вже не мають влади над нами. Мільйони людей вже живуть у країні без Януковича, без Азарова і без гангстерів, котрі тимчасово захопили нашу країну.

Що нам робити далі?

Соціологи знову підказують наш шлях. Вісімдесят відсотків громадян вже проти Януковича, але лише 62% за європейський вибір України.

Браття! Йдемо на Схід! Поширюймо територію свободи! Територію без мафії, без корупції. Поширюймо територію справедливості. Ми мусимо завоювати всю Україну. Має бути 80 відсотків проти Януковича і 80 відсотків за Європу.

І 80 відсотків перемоги вже в першому турі президентських виборів.

Що потрібно для того, щоб Майдан прийшов у Черкаси, Кіровоград, Миколаїв, Сімферополь, Харків і Одесу?

Треба щоб очі в очі кожен з нас говорив з нашими братами, які хочуть звільнитися з межигірського рабства.

Ми маємо пропонувати їм план нової країни, а не лише ім'я нового президента. Нову країну з чесним судом для кожного, з новими й іншими прокуратурою та міліцією, що пройдуть через люстрацію. Нову країну, де буде вільний і конкурентний бізнес, а не гангстерська рента за право його вести. Де буде поважатися право власності. Нова країна з ефективною освітою замість нинішньої фабрики продажів дипломів. Нова країна, де людина стане центром, а чиновництво обслуговуватиме, а не "доїтиме" сорока шести мільйонний народ.

Коли ми говоритимемо про це з нашими братами на Сході, ми станемо разом.

Хватит воровать! Це сигнал для свого на Сході України.

Нам нужна новая честная власть! Це сигнал для свого на Сході.

Україна єдина у бажанні змін. Йдемо на Схід, на Південь, на Північ і робимо один єдиний загальноукраїнський Майдан.

Наші лідери проголосять нам план створення величезного громадського надпартійного об'єднання "Майдан", куди мають записатися мільйони тих, хто був, є і ще буде на Майдані.

10 мільйонів членів цієї організації з єдиним планом у голові можуть змінити країну.

За весну ми маємо забезпечити територію свободи в Центральній Україні. За літо територія свободи дійде до Криму.

Ми тут стоїмо, бо потребуємо плану, який тепер є.

Запам'ятайте: єдина можливість Януковичу утриматися при владі пролягає лише через нашу зневіру і через наш страх. Він вже намагається посіяти серед нас страх і зневіру. Але це йому не вдасться.

Якщо в об'єднання "Майдан" згуртуються 10 мільйонів активістів, вони захистять активістів на місцях, зорганізують величезні Майдани, створять страйккоми і зрештою заблокують антинародний режим. Вони разом відформатують політичну опозицію в єдину команду з єдиним планом дій і командою заради перемоги нашого кандидата вже в першому турі президентських виборів.

І тоді ми почнемо нове життя. Життя, за яке тут борються мільйони українців.

Щиро вдячний вам за цю боротьбу, за цю віру, за нашу енергію.

За те, що Янукович не дочекався, що Майдан зменшиться.

Навпаки, ми збільшуємо територію нашої свободи.

Слава Україні!

Схожі новини