Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наша революція антиколоніальна, антикримінальна та антитоталітарна

Виступ на Народному Віче 15 грудня 2013 року

Сьогодні на цьому Майдані відбувається революція.

Вона у першу чергу є антиколоніальною. Українці вийшли сказати Москві — ми більше не в вашій владі. Ми — країна, яка самостійно обирає своє власне майбутнє. Воно — це майбутнє — означене всією Україною і звучить як Європа.

Після 300 років геноцидів та знущань, нав'язаних нам розбрату і протистоянь, українці стали єдиним українським народом.

Учора ми досягли величезної моральної перемоги. Намагання нинішньої кримінальної влади та їх кремлівських ляльководів розділити Україну на два Майдани провалилися. У них не вийшло показати, що ми — різні.

Подивіться, там — на Європейській площі — немає нікого. Зате цей Майдан об'єднав усю Україну. Вся Україна тут, і ми єдині, як ніколи.

Ще раз. Ми проводимо антиколоніальну революцію, яка завершується констатацією факту: ми є єдиний український європейський народ.

Слава Україні!

Друге. Тут відбувається антикримінальна революція. Ніякі бандити нас не зламають. Майже три роки тому в Україні не тільки змінилася влада. Тоді до влади прийшов кримінал. Того дня, коли мене завезли в Лук'янівське СІЗО, звідти випустили вбивцю на кличку "Юра Львіський" — "смторящого" за Львовом і Києвом. Ця влада запровадила в Украні не просто диктатуру, а кримінальну диктатуру.

Хіба хтось із вас цього не відчуває?

Хіба нам мало тітушок, які ріжуть людей?

Хіба бізнес не змушений щодня платити гангстерську ренту?

Хіба хтось не відчув їхні кримінальні методи на своїй шкірі?

Хіба ми не побачили, що в країни зникли Справедливість і Закон?

Люди повстали проти беззаконня, проти того, щоб одна межигірська сім'я кровосісів ссала кров з усього народу.

Саме тому це антикримінальна революція і за нами є закон і справедливість.

Третє. Це — антитоталітарна революція. Ми зійшлися сюди не шукати доброго царя, як то було в 2004 році.

Сюди прийшли вільні люди з почуттям власної та національної гідності, щоб сказати: нам — не потрібен добрий цар. Нам потрібно, щоб нас залишили в спокої та свободі й дали можливість чесно працювати на своє майбутнє.

Ми хочемо змінити систему, а не лише прізвище наступного президента. Ця система змінюється в парламенті. Парламент повинен повернутися до демократичної Конституції 2004 року, в якій немає місця одному дурневі, який одноосібно й на власний розсуд приймає всі рішення.

Ми маємо згадати слова нашого геніального Василя Симоненка: "Найстрашніше у світі, коли безмежну владу отримує безмежний дурень".

Ми маємо перестати ризикувати усім через належність всієї влади у країні одній персоні. Треба повернутися до Конституції, яку Янукович зламав без рішення парламенту. Тому Верховна Рада має повстати й повернути своє право відправляти у відставку уряд і формувати новий на основі на вимогу цього Майдану.

Це має статися буквально вже в найближчі дні.

Хочу вас закликати дати голос до тих тимчасових попутників Партії регіонів, котрі також хочуть вийти з межигірського рабства. Вони мають зараз почути вимогу Майдану і згадати про те, що вони саме народні депутати.

Сподіваюся, що вже в понеділок в парламенті має створитися нова більшість, щоб торгуватися Україною в Москві Янукович приїхав без уряду, бо без уряду і з Майданом він лише межигірський цар.

Ми відмовляємо йому у праві торгувати Україною.

Ми обов'язково переможемо.

Дякую вам усім. Дякую, що ми вистояли. За те, що ми довели: можна зачистити барикади, проте не можна зачистити свідомість мільйонів людей.

Дякую вам, брати зі Сходу і Півдня.

Друзья! Спасибо вам за то, что вы не поддались на провокации Януковича и хотя бы в душе уже стали другими.

Очищайте свою совесть. Восставайте внутри против банды. Мы обязательно будем вместе.

Разом — ми сила.

Ця сила забезпечить перемогу всій нашій Україні.

Слава Україні!

Схожі новини