Передплата 2024 ВЗ

Розчарованим та втомленим

Ейфорія мільйонного мітингу, пік очікувань негайної перемоги протестувальників проти свавілля... Вечірній холод, побутові незручності, безсонні ночі...

Багато втомилися. Пішов говорок : Тупік, а де продовження екшену ? Чого, мовляв зволікаємо? І чому, скажіть на милість президент відразу не здався, а фракція ПР з комуністами не проголосували відставку уряду? ! Караул, мовляв, ідемо в глухий кут...

А ви що реально вважали, що можна домогтися реальних змін в країні, вийшовши на короткий протест? Ви що, реально чекали, що " найчесніші " комуністи проголосують і принесуть нам на блюдечку з блакитною облямівкою відставку уряду Януковича- Азірова ? !

Не будемо наївними. Революція — це процес. Це послідовність дій. Це маятник настроїв. Це не випадковий характер емоцій і настроїв, який незмінним тиском змушує політичний та історичний контекст підкоряться волі народу ! Чи не істерія, що не пікова, нехай навіть дуже сильна емоція ! Емоція і воля невідворотності ВОЛІ людських ! Ось що все буде змінювати !

Є два шляхи : а) мирна революція і б) збройне повстання, насильницьке повалення влади. Давайте розберемося, який шлях ми вибираємо — це принципово важливо.

Відповідь — на цьому етапі і, вважаю до кінця нашої революції — ЦЕ МИРНА, ненасильницька РЕВОЛЮЦІЯ. Настільки одухотворена волею народу, що з нею не можна не рахуватися. Настільки невідворотна, що буде вибудовувати і коректувати всі політичні та правові механізми в країні.

Світовий досвід ясно показує — у всьому світі МИРНІ революції вдвічі успішніші насильницьких — і тому в рамках європейської та української ментальності — це вирішальний, найважливіший принцип нинішніх подій.

Постійний, наростаючий тиск волі народних мас. Концентрація волі, яку політикам доручається оформляти в конкретні вимоги і дії — ось що важливо ! Повторюся — це процес. За все потрібно платити свою ціну. Сили, емоції, час...

Тому — прошу Вас, варто набратися спокійного, упевненого терпіння і, непохитною волею зламати впертість режиму. Вони розраховують, що холоди і втому зведуть протести нанівець. І, тоді, ще більш потужною хвилею репресій режим змете будь-який опір.

Але ! Так не буде! З кожним днем ми повинні все більш чітко формулювати собі СЕНСИ І МОТИВАЦІЇ — чому ми тут? За що вийшли на площі! ? Будьмо щирі і послідовні — з собою і з іншими. Тоді — час не буде мати ніякого значення. Значення матиме тільки наша воля і прагнення. Воля, яка обов'язково виллється в результат: ЩАСЛИВА ЛЮДИНА У ВІЛЬНІЙ КРАЇНІ !

Схожі новини