Передплата 2024 ВЗ

Ну й добре, що Рібері. Тому що не Ібрагімович...

В Україні багато хто з приводу начебто жорстокого жереба, що “подарував” нам у матчах плей-оф Францію, заздалегідь у відчаї посипає голову попелом. Натомість у Швеції, яка зіграє у “стиках” із не менш крутою за футбольними мірками Португалією, панує зараз... ейфорія.

Як же так, адже за португальців грає зірка мадридського “Реала” Криштіану Роналду? Шведи впевнені, що їхній Златан сьогодні на голову вищий, ніж Криштіану. Привід для оптимізму дав співвітчизникам сам Ібрагімович, який в останньому турі Ліги чемпіонів забив у виїзному матчі проти “Андерлехта” аж чотири голи. (ПСЖ Ібрагімовича розгромив бельгійців із рахунком 5:0).

“Після свого третього гола Ібрагімович удостоївся овацій від фанів “Андерлехта”, які стоячи вітали нападника ПСЖ”, — повідомила шведська газета Aftonbladet. “Було зворушливо, коли мені плескали фанати суперника, — розповів Златан. — Таке трапилося зі мною уперше. Я щасливий. Найкращим моїм голом у тій грі був третій. Вдарив із відстані і влучив у кут, це було непросто”. Як підрахували експерти, м’яч після того удару Златана летів у ворота зі швидкістю 150 км на годину. Без шансів для будь-якого воротаря... “Тримайся, Португаліє, Златан у чудовій формі! — лякає майбутніх суперників шведська газета Svenska Dagbladet. — Ібрагімович забив десять голів в останніх п’яти матчах. Португалія знає, чого варто сподіватися”. А видання Expressen нагадало: у 61 матчі за ПСЖ Ібрагімович забив 45 голів. За словами захисника “Андерлехта” Коуяте, “Златан справив грандіозне враження, він був на полі всюди”.

На Євро-2012 французам збірна України програла, а у шведів виграла. От і склалося в багатьох уболівальників враження, що шведи слабші, а французи — сильніші від українців. Але, якщо чесно, шведи на Євро підопічних Олега Блохіна відверто “возили” (хоч проти шведів наші грали краще, ніж проти французів). Ібрагімович тоді відкрив рахунок, і шведи могли забити ще. Як до двох фантастичних голів-красенів нашого Андрія Шевченка, так і після них. Шевченка у збірній України вже немає, а Златан продовжує виступи за шведів... У третьому турі групового турніру на Євро наша увага була прикута до матчу Україна-Англія. Матчу Швеція-Франція в Україні тоді не помітили... А дарма. У тому матчі шведи повністю переграли французів, перемігши з рахунком 2:0. Перший гол забив Ібрагімович. ... Фактично, шведам на Євро-2012 просто не пощастило. А вони були сильніші від французів і не слабші від українців із англійцями... Фарт у футболі — велика сила.

Тож не треба вважати французький жереб вселенським нещастям! Рібері чи Бензема наші оборонці й хавбеки, якщо постараються, накрити зможуть. Натомість “монстра” Ібрагімовича не стримати й цілою командою... Зрештою, Португалія з Роналду була б анітрохи не ліпшим жеребом.

Схожі новини