Передплата 2024 «Добрий господар»

“Де ж у Луческу совість?”

Парад своїх щонайменше дивних висловлювань румунський фахівець продовжив після ганебного розгрому в Леверкузені. Ні, німецькі хлопчики не винні, — усіх собак Луческу цього разу спустив на суддю. “Було абсолютно видумане пенальті у наші ворота, — заявив наставник “гірників”. — Коли нам забивався третій гол, м'яч у штрафному влучив у руку Рольфесу, господарі розпочали атаку і забили. До того ж там був чистий офсайд... Суддя зламав гру і судив в один бік”.
Пенальті на початку другого тайму справді було спірне. Натомість у першому таймі арбітр зобов'язаний був ставити 11-метровий в епізоді, коли захисник “помаранчево-чорних” Кучер у своєму штрафному руками штовхав суперника. Того пенальті арбітр не призначив, тож Луческу нема на що нарікати... Говорячи про начебто погане суддівство, румун банально “переводить стрілки”, відволікає увагу від провальної гри своїх підопічних. “Байєр”, далеко не найсильніший німецький клуб, повністю переграв “Шахтар”. Як слушно зауважив голкіпер леверкузенців, біля його воріт “гірники” фактично нічого не створили...
“Чому Луческу мовчить про 100-відсоткове пенальті в першому таймі на Кучері? — відреагував на маячню румуна щодо суддівства російський телекоментатор Олексій Андронов. — Де ж совість у цієї людини?”.
Можливо, совість Мірчі Луческу вдалося відшукати президенту донецького “Шахтаря” Ринату Ахметову? У четвер він мав зустрітися з румунським наставником. Як повідомляли ЗМІ з посиланням на “джерела в донецькому клубі”, Ахметову черговий “наїзд” Луческу на буцімто несправедливих арбітрів не сподобався... Очевидно, така розмова назріла вже давно. Звісно, президент “Шахтаря” і сам розбереться, але збоку здається, що успішна ера Луческу в Донецьку вже добігла кінця. Схоже, пік тренерської кар'єри цього фахівця позаду. Напевно, такою вершиною була перемога “Шахтаря” в Кубку УЄФА... Звичайно, Луческу ще може перемогти “Байєр” і “Сосьєдад” на “Донбас Арені” і вивести своїх підопічних у весняну стадію Ліги чемпіонів. Однак для того, аби вирішувати більш амбітні завдання (а заявлена мета Ахметова — перемога у чемпіонській Лізі), на тренерському містку “гірників” потрібні зміни.

Схожі новини