Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нарешті чемпіонат з інтригою!

На старті нинішнього чемпіонату футбольної Прем’єр­ліги здавалося, що доля “золота” вже вирішена. Ніхто, так виглядало, не зможе посперечатися за перше місце з донецьким “Шахтарем”... І раптом ­ усе перевернулося! В останніх трьох матчах “гірники” взяли лише очко, і ось вони вже на четвертому місці...

“Металіст”, що закріпився на верхньому рядку турнірної таблиці, відірвався від “Шахтаря” на чотири очки. Ніби небагато. Але гра, яку демонструє нині донецький клуб, не переконує у тому, що “Шахтар” здатний повернути собі лідерство в чемпіонаті. Продавши за дуже добрі гроші Вілліана, Фернандінью і Мхітаряна, “гірники” наразі не знайшли їм гідної заміни. Придбані у міжсезоння футболісти ніяк не можуть вписатися в ігрову схему “Шахтаря”. Саме один із новачків, Ісмаїлі, видав у матчі з “Карпатами” шикарний пас на форварда “зелено­білих” Гладкого... Очевидно, нервозність Мірчі Луческу (яка у Львові вилилася у відверте хамство: наставник донеччан відмовився потиснути руку своєму колезі з “Карпат”) пов’язана саме з проблемами у його команді.

Підопічні Мирона Маркевича мають загалом найкращі шанси на чемпіонство. “Металіст” через дискваліфікацію не грає у єврокубках, тож може зосередитися виключно на чемпіонаті України. Харків’яни в прекрасній формі, демонструють зараз найкращу за змістом гру. Тож хтозна, можливо, нинішній чемпіонат подарує нам нового чемпіо­на?

Поразка в Харкові остаточно перекреслила шанси “Динамо” на те, аби втрутитися в боротьбу за “золото”. Тепер уже навіть те, що кияни боротимуться за “срібло” чи “бронзу”, уявити важко. Головний тренер киян Олег Блохін каже, що все гаразд. І що другим таймом у матчі з “Металістом” він задоволений. І що рахунок у Харкові не за грою ­ просто наприкінці матчу “Динамо” ризикнуло й пішло в атаку, ось тили й оголилися. А ще в команді купа гравців різних збірних, які ще не встигли відновитися... Усе це так. Але правда також інше: складене з індивідуально сильних футболістів київське “Динамо” грає зараз слабенько. Важко було зрозуміти, за рахунок чого кияни хотіли перемогти в Харкові. Фактично, “Динамо” не створило біля воріт “Металіста” жодного справді небезпечного моменту!

Чимало вболівальників “Динамо” впевнені: уже абсолютно зрозуміло, що з великого футболіста Блохіна великий тренер Блохін не вийшов. І що Олегу Володимировичу час іти у відставку, “поки наше “Динамо” не вилетіло в першу лігу”... Не вилетить. Але на “міцного середняка”, як обізвали динамівців у Харкові, великий клуб перетворитися може...

Схожі новини