Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Демагогічний Табачник

Напередодні ДНЯ ЗНАНЬ міністр освіти і науки Дмитро Табачник, якого тиждень тому удостоїли ордена Ярослава Мудрого, сповістив сенсаційну новину: в українському парламенті засідає кілька народних депутатів з липовими дипломами.

Тобто — неуків і маніпуляторів. Мовляв, студентами не були, а тепер ось корчать із себе великих державних діячів. За таку «штірліцівську» пильність пана Табачника треба було б нагородити ще раз — бо вивів на чисту воду негідників. Але от біда: називати прізвища фальсифікаторів міністр не відважився. Каже, цього не дозволяють норми закону про захист персональних даних.

Жаль, що Дмитро Володимирович не знає норми іншого закону — про відповідальність за приховування злочину (а підробка документа, у даному випадку диплома про вищу освіту, ним є). Якщо пан міністр бовкнув щось про вчинене правопорушення, а потім дав задній хід, то це може означати одне з двох: або він, щоб заробити бали в очах читацької аудиторії, напустив людям туману в очі, або покриває, а то й шантажує потенційних «алхіміків». У всіх випадках мета — підленька.

Зрештою, надто непослідовним виглядає головний освітянин країни. Українська Конституція і закони забороняють вести діяльність, спрямовану проти інтересів держави і громадянина. А пан Табачник вже не перший рік тим і займається, що своїми провокаційними заявами і вчинками викликає збурення у суспільстві. Особливо в’їлися йому у печінки «не свідомі» галичани, їхня ментальність, їхня позиція, традиції, герої, мова. Через це і багато чого іншого Табачник зажив у народі неслави українофоба. Це про нього шеф"редактор «Газети Виборчої» Адам Міхнік сказав: «Що можна подумати про Україну як державу, якщо міністр чинного уряду може собі дозволити написати книгу, котра просто таки палає ненавистю до власної країни».

Ще один парадокс у тому, що таким ось україноненависникам"демагогам наші державні керманичі до державного свята роздають найвищі державні нагороди…

Схожі новини