Передплата 2024 «Добра кухня»

Найкращими були гравці збірної

Кілька футболістів дніпропетровського клубу є нині ключовими виконавцями національної збірної України. Саме від гри Коноплянки, Ротаня, Федецького, Зозулі, Селезньова багато в чому залежить, наскільки якісний футбол здатні демонструвати “синьо-жовті”. Поєдинок на “Дніпро Арені” мав відповісти на запитання: у якій формі перебувають ці футболісти напередодні відповідального вересневого матчу підопічних Михайла Фоменка проти збірної Англії?
Звичайно, “Шахтар” діє в іншій манері, ніж збірна Англії. Але рівень гри донецьких бразильців усе ж достатній для того, аби навантажити дніпропетровських збірників по повній програмі. І вони це серйозне навантаження витримали! Ба більше, атакувальні дії у виконанні Коноплянки, Зозулі й Селезньова виглядали значно переконливішими, ніж такі дії їхніх донецьких візаві. Наставник “Шахтаря” Мірча Луческу, схоже, ще не знає, як ефективно компенсувати втрату Мхітаряна й Фернандінью (вони у міжсезоння покинули донецький клуб). Відчувалося, що в центрі поля “Шахтарю” виконавців такого рівня бракує... У “Дніпрі” натомість з диригентом на полі все гаразд — Ротань із цією функцією справляється чудово.
І за “Дніпро”, і за “Шахтар” забивали у цьому матчі тільки футболісти національної збірної України. Загалом, донецькі українці Кучер, Ракицький, Степаненко боролися до кінця. На відміну від зіркових бразильців “Шахтаря”, які у ситуації, коли треба переламати хід поєдинку, почуваються дуже не комфортно... Якщо у вересні проти англійців збірники “Дніпра” і “Шахтаря” зіграють на такому рівні, як вони зробили це в неділю на “Дніпро Арені”, то “синьо-жовті” мають перемогти. Тим паче, і Девіч із “Металіста” забиває регулярно, і Ярмоленко з “Динамо” оговтався після пошкодження і швидко набирає форму.
Важливо тільки, аби до матчу проти Англії українці підійшли без травм провідних виконавців. У наступному турі чемпіонату Прем'єр-ліги — відразу дві “заруби”. “Шахтар” приймає харківський “Металіст”, а “Динамо” чекає у гості “Дніпро”. У таких матчах без жорстких зіткнень на полі не обійдеться... Залишається сподіватися, що обійдеться без травм.

Схожі новини