Передплата 2024 ВЗ

“Севастополю” - технічну поразку? Можливі варіанти...

Черговий тур чемпіонату футбольної Прем'єр-ліги не обійшовся без скандалу. Якщо раніше відзначалися арбітри, то тепер — уболівальники “Севастополя”.

На 55-й хвилині матчу домашнього матчу “моряків” проти “Дніпра” фанати почали жбурляти у штрафний майданчик “Севастополя” палаючі “фаєри” і відірвані від трибуни пластикові крісла. Небезпечну атаку “Дніпра” було перервано, головний суддя забрав усіх гравців із поля... Футбольних хуліганів взялися заспокоювати представники “Севастополя”. До фанатів зверталися футболісти команди, зокрема, Левандовський, Кузнецов і Ковпак. Усе дарма! Не послухалися “ультрас” ані президента клубу Олександра Красильникова, ані “інвестора” команди, олігарха Вадима Новинського... Врешті-решт, арбітр повернув футболістів на поле, і команди дограли матч. Він закінчився внічию 1:1 (саме таким був рахунок, коли фанати розпочали свою “артпідготовку”). У “сухому залишку” — дніпропетровський “Дніпро” втратив два очка.

Причиною безладів фанати “Севастополя” називають не бажання стримати гострі атаки “Дніпра”, а проблеми у своїх стосунках із керівництвом клубу. Зокрема, фанатам “Севастополя” не сподобалося, як клуб поставився до їхнього виїзду на матч у Запоріжжя: “Клуб нам сказав:"Приїжджайте туди, купуйте там квитки", — розповів один із “ультрас”. — Керівництво клубу злило інформацію міліції. На стадіоні всі 150 людей зібрали в купу, відвезли на Хортицю... Потім цих 150 людей зібрали, відвезли на стадіон — у буферну зону, як скотів у стійло"... Підсумовуючи, фанати “Севастополя” зізналися, що у скандальному поєдинку проти “Дніпра” “акція була... зривати матч”.

Звичайно, усе це — не виправдання. І тепер, очевидно, “Севастополь” за хуліганські дії його фанатів має бути покарано. Яке ж рішення прийме Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ? Абсолютно логічним було би зарахувати “Севастополю” технічну поразку з рахунком 3:0. А поза тим — оштрафувати клуб і дискваліфікувати місцевий стадіон на кілька матчів чемпіонату. Якщо ж КДК, упевнений екс-президент Професіональної футбольної ліги Святослав Сирота, технічної поразки “Севастополю” не присудить, то “завтра “ультрас по всій країні влаштують ще гарячіші шоу”. За словами Сироти, напевно, затяті уболівальники Дніпра вже купують фаєри — в очікуванні матчу другого кола проти “Севастополя” у Дніпропетровську... Технічна поразка напрошується ще й тому, що в “Севастополя” це вже рецидив: клуб був оштрафований на 125 тисяч гривень за хуліганську поведінку фанатів під час матчу "Севастополь" — "Чорноморець".

Отже, технічна поразка неминуча? Не все так просто. Не забуваймо, ця поразка мала би означати ще й технічну перемогу “Дніпра”. (Принаймні, коли торік “Дніпру” через перебір із легіонерами у складі КДК присудив технічну поразку, команді-суперниці, луганській “Зорі”, присудили технічну перемогу). “Дніпро” є одним із головних конкурентів “Шахтаря” і “Металіста” у боротьбі за медалі й місце у Лізі чемпіонів. Зараз у “Дніпра” 13 очок, додайте ще три за технічну перемогу — і буде вже 16. Це як у “Металіста” і тільки два очка відстані до “Шахтаря”, на який чекають у Дніпропетровську найближчої неділі... У ФФУ зараз владу мають люди, яким доля “Шахтаря” і “Металіста” зовсім не байдужа. Тому — можливі варіанти...

Схожі новини