Передплата 2024 ВЗ

Минуло лише два тури. Але судді знову «на арені»...

У попередньому чемпіонаті футбольної Прем’єр-ліги на остаточне розташування команд у турнірній таблиці суттєво вплинули арбітри

“Люди в чорному”, зокрема, пригальмували навесні переможну ходу дніпропетровського “Дніпра”, і той врешті-решт залишився четвертим... У чемпіонаті 2013/2014 минуло лише два тури. Але, на жаль, служителі футбольної Феміди вже звернули на себе увагу.

Виїзний матч проти київського “Арсенала” складався для харківського “Металіста” нелегко. “Каноніри” забили першими, і в першому таймі саме господарі виглядали краще... У другій половині зустрічі, однак, усе змінилося. Частково завдяки гравцям “Металіста”, які пішли в рішучий наступ і один гол чесно забили. А частково — через грубу помилку суддівської бригади. Вона не зауважила, як “металіст” Кристальдо у штрафному господарів підіграв собі рукою. Саме після цього харків’яни забили “Арсеналу” другий гол.

Хотілося б вірити, що це була справді не навмисна помилка. Але події в інших матчах за участі київського “Динамо” переконують в іншому. У матчі киян із “Говерлою” суддя призначив у ворота “Динамо” пенальті, коли м’яч влучив у руку футболіста киян (а не його рука знайшла м’яч). Влучив у руку, притиснуту до тулуба, тож пенальті радше не було... А в матчі “Динамо” з “Волинню” в першому турі, пригадав футбольний експерт, колишній головний тренер львівських “Карпат” Олександр Іщенко, був “явний 11-метровий у бік луцької команди”. Але арбітр його не призначив і, як наслідок, кияни втратили два очки.

“Мені пригадуються слова, які один суддя сказав Шовковському рік тому: “Сашо, звикайте, що вас тепер весь час будуть так судити”... Думаю, ця тенденція, якщо не втрутитися, може набрати пристойного ходу”, — розповів в ефірі телепрограми “ПроФутбол” Іщенко. Київське “Динамо” — прямий конкурент “Металіста” у боротьбі за одну з двох путівок у Лігу чемпіонів. Крім цих двох клубів, за право зіграти у головному єврокубку борються також донецький “Шахтар” і дніпропетровський “Дніпро”. І щось мені підказує, якась внутрішня “чуйка”, що наприкінці сезону ми знову побачимо нагорі турнірної таблиці Прем’єр-ліги “Шахтар” і “Металіст”. А “Динамо” і “Дніпро” знову будуть третіми-четвертими, і знову гратимуть у Лізі Європи, де грошей значно менше.

Наші футбольні арбітри завжди дуже тонко відчувають, який “нагорі” вітер дує. Керували у футболі “динамівці”, і судді слухняно свистіли на користь “біло-голубих”. А перейшло футбольне кермо до “шахтарів” і “примкнулих” до них “металістів” — і вітчизняні арбітри свистять уже по-новому...

Схожі новини