Передплата 2024 «Добра кухня»

Ольга Гринкевич продає елітну 3-кімнатну квартиру у престижному районі Львова

Ціна помешкання — понад 15 млн грн

Фото з сайту ОLX
Фото з сайту ОLX

«Продаж 3-кімнатної квартири в ЖК Зелена Тераса по вул. Кубанська у 10-ти поверховому будинку (п'ятий поверх). Загальна площа 3-кімнатної квартири — 130 „квадратів“. Ремонт: авторський проєкт. Ціна — 400 тисяч доларів США». Таке оголошення можна побачити на сайті сервісу OLX.

Як дізнались журналісти «ВЗ», ось уже пів року цю квартиру у престижному районі Львова продає Ольга Гринкевич — донька горе-бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого «взяли», коли приніс 500 тисяч доларів хабаря одному з керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Ігоря Гринкевича, нагадаємо, звинувачують у корупційних оборудках із закупівлями для ЗСУ.

Є на сайті OLX є чимало фото цієї квартири. На першій фотографії: кухня-студія з двома величезними люстрами… У стінку кухні вмонтований великий холодильник. Поруч — невеликий стіл з трьома стільцями.

У кімнаті - диван, невеликий круглий стіл. На стіні - плазмовий телевізор. Можна побачити на фотографіях і спальню. У ній шафа-купе з дзеркалом. На тумбочці - ікони…

Видно, що господиня любить брендове взуття, його поскладала на поличках у гардеробній. Там стоять і сумки найдорожчих світових брендів. А також коробки від ювелірних прикрас Cartier.

У квартирі увагу привертає великий санвузол. Ванна-джакузі… На поличках можна розгледіти парфуми і креми…

Я вирішила поцікавитися деталями продажу цієї елітної квартири за вказаним номером телефону. Через кілька хвилин мені зателефонував рієлтор, який назвався Романом.

— Ви цікавилися квартирою на Кубанській? — запитав рієлтор.

— Скажіть, будь ласка, 400 тисяч доларів — це остаточна ціна?

— Завжди можна при огляді поторгуватися… Але річ у тому, що вчора також дзвонили люди, хотіли подивитися цю квартиру. А я не можу зв’язатися з власниками, бо вони поїхали за кордон…

Якщо вас, звісно, цікавить перегляд… Коли я з ними зв’яжуся, то ви на місці зможете це питання обговорити.

— Чи є якісь технічні проблеми у будинку, можливо, з трубами, опаленням?

— У цьому будинку є ще дорожчі квартири, немає там ніяких проблем, — трохи заскочений моїм запитанням рієлтор. — Там біда з паркомісцем. До цієї квартири немає паркомісця, але там окремо продають малесеньке паркомісце. Не знаю, яка там ціна — 20 чи 30 тисяч доларів, не хочу вас обманювати.

— Це хтось з власників перепродує своє паркомісце?

— Так. Минулої зими я продав паркомісце за 30 чи 35 тисяч доларів, є.

— Чому все-таки така висока ціна цієї квартири?

— Цей будинок вважається бізнес-еліт класу. За моїми даними, будинок пустує на відсотків 60−70. Там немає такого, що завжди хтось живе. Там є такі квартири, де люди живуть за кордоном, приїжджають туди раз на рік. Там сидить консьєрж.

— Мене цікавить цей район… Якщо є можливість торгуватися, то плюс-мінус, скільки можна вторгувати?

— Я не готовий вам сказати, наскільки їм (господарям. — Авт.) потрібно продати цю квартиру. Ми її продаємо, напевно, більше, ніж пів року. Не хочу вам називати якісь цифри: 5 тисяч, 10 тисяч, 20… Це не від мене залежить.

Але якщо ви захочете подивитися на квартиру завтра післязавтра, напевно, я не зможу вам її показати. Там живе жінка з дитиною, вони поїхали за кордон… Якщо я з ними зв’яжусь, можливо, хтось відкриє цю квартиру і покаже. Можливо, вони (господарі. — Авт.) повернуться, вони не поїхали туди назавжди.

— А ви точно знаєте, що назавжди не поїхали?

— Знаю, вони тут живуть.

— Пане Романе, а ви знаєте чия це квартира?

— Ні.

— А я вам скажу: Ольги Гринкевич — доньки Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у корупційних оборудках з закупами для ЗСУ…

— Серйозно?

— Ви не знали?

— Не знав… По цій квартирі спілкується моя колега — Юля. Я був там декілька разів. Вона більше туди їздить, показує.

— Вона теж не знає, хто власник?

— Я думаю, що вона знає… Ми вчора і позавчора дзвонили до господині, вона не піднімає слухавки…

— Багато людей за весь той час дзвонили по цій квартирі?

— Так собі… У мене була дорожча квартира у цьому будинку, то вона продалась набагато швидше.

— А ця чому не продається?

— Можливо, шукає якогось свого клієнта… Не можу вам сказати.

— Дзвонити до вас? — питає мене Роман наостанок.

— Можете подзвонити, чи вийшла на зв’язок Ольга Гринкевич.

— Окей…

Рієлтор вирішив, що господиня квартири не бере слухавку, бо, мабуть, поїхала за кордон… Утім, 8 січня, Ольгу Гринкевич разом з мамою Світланою Гринкевич та двома охоронцями впізнали відвідувачі київського ресторану «Гості». Потім до них приєднався ще один мужчина.

Цей ресторан знаходиться на території найдорожчого у Києві ЖК «Новопечерські липки». Саме там родина Гринкевичів вже під час широкомасштабної війни придбала елітну нерухомість.

Схожі новини