Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іспанія відправить Україні танки, — ЗМІ

  • 21.03.2024, 08:30
  • 355

Іспанія схвалила постачання Україні 19 Leopard 2A4

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

19 Leopard 2A4 підготують на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадайра (Севілья). Постачання відбудеться двома партіями: десять бойових танків до кінця червня і ще дев’ять — у вересні.

Таке розпорядження оголосив глава іспанського уряду Педро Санчес, який разом з міністеркою оборони Маргаритою Роблес зустрівся з представниками основних компаній оборонного сектору Іспанії. Під час зустрічі Санчес підтвердив рішуче засудження урядом агресії рф проти України — і саме у цьому контексті відбуватиметься нове постачання.

Тоді, коли, на думку експертів, може виникнути раптовий дисбаланс на користь рф без реальної спроможності реагування з боку України, голова уряду цікавився, що може зробити іспанська промисловість для майбутніх поставок.

Відкинувши можливості ВПС і ВМС, вся увага знову була прикута до армії, яка вже понад десять років зберігає бойові танки в Групі матеріально-технічного забезпечення № 41 в Касетасі, в Сарагосі. Саме звідти минулого року десять таких машин були вилучені для відправки.

Роблес запевняла тоді, що Leopard 2A4 в Касетасі «в жалюгідному стані». Однак завод Santa Bárbara Sistemas зумів підготувати їх до відправки в Україну. Тепер очікується повторення операції, але з удвічі більшою кількістю машин і з гіршим початковим станом машин, ніж ті, що вже були відправлені.

Санчес наказав підготувати їх до відправки наприкінці червня. Голова уряду припускає, що коли він відвідає саміт НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9 липня, бойові танки вже будуть в Україні.

Схожі новини