Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська міська рада погодила бюджет розвитку (ВІДЕО)

  • 08.02.2024, 14:45
  • 485

На сесії Львівської міської ради затвердили розподіл коштів бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2024 рік. Основний напрямок — підтримка ЗСУ та ветеранів

Фото Львівської міської ради
Фото Львівської міської ради

«Загальний розмір бюджету розвитку Львова у 2024 році - 1,9 мільярда гривень. Бюджет розвитку — це гроші, якій йдуть на капітальні видатки громади, такі як ремонти шкіл, садків, лікарень, укриттів, аварійних доріг та інше.

Цьогоріч бюджет міста критично малий. Для порівняння: торік він становив 4,5 мільярда. Якщо забрати від 1,9 мільярда усі гарантії по кредитах, залишається — 739 мільйонів гривень. Це та сума, якою можемо розпоряджатись.

Наголошу, що на підтримку армії вже заклали 1 мільярд гривень на закупівлю та субвенцію необхідної техніки, та щонайменше 500 млн — на Програму підтримки ветеранів", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Пріоритетні напрямки бюджету розвитку 2024 року: Програма національного спротиву (у межах якої виділять 1 мільярд гривень на ЗСУ), центри для ветеранів, центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи та облаштування приміщень для реабілітації поранених.

Кошти бюджету, які залишаються, розподіляють так:

  • Медицина і реабілітація — 221 млн грн (облаштування та оновлення медичних обʼєктів під лікування поранених, співфінансування проектів реабілітації поранених, закупівля обладнання).
  • Освіта — 90 млн грн (облаштування центрів патріотичного виховання, капітальний ремонт укриттів в школах, завершення раніше розпочатих робіт).
  • Інвестиції в критичну інфраструктуру — 225 млн (підключення мереж водопостачання, будівництво каналізаційного колектора в Дублянах, реконструкція електропостачання, ремонт електротранспорту тощо).
  • Співфінансування грантових проектів — 30 млн грн (школа в Брюховичах, тепломодернізація двох фасадів ТМО 1).
  • Аварійно-відновлювальні роботи обʼєктів, які постраждали внаслідок ракетних ударів — 28,2 млн грн.

Схожі новини