Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині судитимуть есзаступника мера Червонограда

  • 05.02.2024, 14:35
  • 810

Колишнього заступника міського голови Червонограда та ексдиректора КП «Комунальник» судитимуть за вимагання «відкату»

Фото прокуратури
Фото прокуратури

За даними правоохоронців, вони змушували приватного підприємця платити їм відсоток від вартості піску, який він постачав комунальному підприємству. За гроші вони обіцяли не створювати штучних умов щодо кольору та якості товару.

За матеріалами справи, колишній заступник міського голови Червонограда змовився вз директором місцевого комунального підприємства та вигадав схему незаконного збагачення. Наприкінці лютого 2023 року керівник комунального підприємства уклав договір з приватним підприємцем про постачання 620 тонн піску. Загальна вартість товару за договором становила 303,8 тис. грн, гроші на закупівлю виділяли із міського бюджету Червонограда.

Прокуратура не вказує імен підсудних, однак в ухвалі слідчого судді, який супроводжував розслідування, вказані їхні посади: заступник міського голови Червонограда з питань діяльності виконавчих органів ради та директор КП «Комунальник». На момент затримання ці посади обіймали відповідно Микола Мисак та Володимир Рибак.

Посадовці повідомили підприємцю, що він має постачати КП «Комунальник» виключно пісок жовтого кольору, інакше йому за нього не заплатять. Та в умовах договору не було ніяких обмежень щодо кольору піску. Посадовці натякнули підприємцеві, що він може постачати пісок будь-якого кольору, якщо платитиме їм по 7% від його вартості. «За гроші вони обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором», — уточнили в прокуратурі.

Після цього у квітні 2023 р. підприємець передав посадовцям по шість тис. грн, а у травні — ще по 15 тис. грн. Так заступник голови міської ради Червонограда та директор КП «Комунальник» отримали по 21 тис. грн неправомірної винагороди з міського бюджету.

17 травня 2023 року потерпілий підприємець написав заяву про те, що посадовці вимагали у нього гроші. Обох зловмисників затримали у липні минулого року.

Схожі новини