Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Парламент цього тижня працюватиме над законопроєктом про мобілізацію

  • 02.01.2024, 19:45
  • 665

Законопроєкт про мобілізацію в оригінальному вигляді не виноситимуть на голосування у Верховній Раді. Водночас цього тижня робочі групи парламенту працюватимуть над його «компромісним» варіантом

Фото: телеканал Рада
Фото: телеканал Рада

Про це розповіла заступниця голови парламентського Комітету з гуманітарної та інформполітики Євгенія Кравчук в етері телеканалу «Рада».

За її словами, на голосування виноситимуть версію проєкту закону, яку запропонує профільний Комітет з питань безпеки й оборони.

Кравчук також наголосила, що над законопроєктом працюють різні відомства, зокрема, після зауважень уповноваженого з прав людини, які його стосувалися. Також вона розповіла про інші норми нинішньої версії проєкту закону, які, на її погляд, викликають занепокоєння.

Так, парламентарка навела приклад однієї норми про те, що військкоми можуть самі вносити й виключати з Реєстру боржників тих, хто не з’явився у військкомат.

«Люди мають відчувати справедливий підхід. І очевидно, що ті бійці, які з самого початку, з 24 лютого, на фронті […] також мають зрозуміти горизонт планування — коли їх прийдуть і змінять. Але мають прийти підготовлені й навчені люди», — каже вона.

Схожі новини