Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Раді пояснили положення про демобілізацію

  • 13.04.2024, 15:15
  • 297

Положення про демобілізацію виключили з нового закону про мобілізацію на прохання Кабміну. Уряд має розробити окремий проєкт закону, щоб вирішити це питання

Федір Веніславський. Фото: РБК
Федір Веніславський. Фото: РБК

Про це заявив член Комітету Верхової Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю виданню Обозреватель, опублікованому в суботу, 13 квітня.

«Суб'єкт права законодавчої ініціативи — Кабінет міністрів України — ухвалив рішення і звернувся з листами, які ви можете знайти вже, їх направлено до Верховної Ради України, з проханням вилучити ці питання і доручити уряду розробити окремий законопроєкт, пов’язаний зі звільненням», — розповів народний депутат.

За його словами, в період війни демобілізації в країні бути не може, тому мова може бути тільки про додаткові умови для звільнення.

«Я б тут не застосовував термін „демобілізація“, він в умовах війни взагалі не застосовується, оскільки демобілізація — це переведення загалом усього на мирний лад, а до кінця війни ми можемо говорити тільки про додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного терміну виконували бойові завдання», — пояснив парламентар.

Кабмін має розробити закон, який регулюватиме питання звільнення з військової служби військовослужбовців, які воюють, резюмував Веніславський.

Схожі новини