Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні зафіксували дефіцит електроенергії

  • 11.12.2023, 19:35
  • 496

Тому тимчасово довелося залучити електроенергію з Румунії та Польщі

Фото Укренерго
Фото Укренерго

Тому «Укренерго» закликало до ощадливого використання електроенергії.

«Сьогодні в енергосистемі знову є дефіцит. Для підтримки балансу залучено аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Внаслідок ранкової ракетної атаки на Київ сьогодні є пошкодження у міських електромережах, знеструмлено понад 100 споживачів. Споживайте електроенергію ощадливо!», — йдеться в повідомленні.

Як повідомили в Укренерго, 11 грудня одразу три енергоблоки не ввімкнулися у роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. Водночас на інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

В «Укренерго» наголосили на тому, що в енергосистемі зараз важка ситуація. Споживачам протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити українські електростанції.

«Диспетчерський центр „Укренерго“ вже зранку бачить, що споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності. В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця», — пояснили в «Укренерго».

Схожі новини