Передплата 2024 ВЗ

Львівська хірургиня стала послом медичної місії у Зімбабве

  • 19.09.2023, 19:15
  • 1 211

Вона допомагає місцевим дітям зі складними вадами щелепно-лицевої ділянки

Фото: Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння
Фото: Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння

Щелепно-лицева хірургиня Центру Христина Погранична і завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії «Охматдиту» Віра Приймакова з колегами зі США і Мексики допомагають місцевим дітям зі складними вадами щелепно-лицевої ділянки.

«Ми вже звикли, що провідні експерти їдуть до Львова і тут допомагають нашим українцям. Але українці теж мають крутих лікарів! Вперше американські хірурги запросили до хірургічної місії у Зімбабве українських лікарок зі Львова», — йдеться у повідомленні.

«Тепер разом з командою медиків зі США наша Христина Романівна і Віра Олександрівна вирушили у Хараре, столицю Зімбабве, щоб допомагати дітям зі складними вадами обличчя. Цього року до команди місії вперше запросили українок. До речі, наша Христина Романівна — єдина жінка-хірург у команді», — зазначили у Міжрегіональному центрі лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

У місії працюють 5 хірургів зі США, Мексики та України. Уже в перший день місії у центральній лікарні Саллі Мугабе (Sally Mugabe Central Hospital) лікарям вдалося оглянути приблизно 100 пацієнтів, 60 з них уже записали на операції. У перший день відбулися вже 12 операцій.

Місія стартувала 16 вересня, і триватиме вона до 23 вересня.

Схожі новини